GB VERSCHUIFT TOPKADER

Vertraging en andere problemen in het Super GB Partner-plan – waarbij de Unic– en Nopri-vestigingen onder het nieuwe logo Super GB Partner worden gebracht – hebben ertoe geleid dat Rudy Lievens, algemeen directeur Nopri, en Guido d’Hondt, algemeen directeur franchise (Unic, Nopri en GB Partner), op andere functies binnen de groep zijn gezet. Dat werd eind mei in een brief aan de franchisenemers gemeld en kwam inmiddels ook in de kranten.

Maar er is nog een andere figuur uit het topkader bij GB “verschoven”, of juister in dit geval, verdwenen: Henri Gutman, die als directeur “marketing en ontwikkeling van nieuwe metiers” een coördinerende functie had met daaronder expansie, nieuwe concepten, advertising & promotion, information centers, huismerken.

Dit alles kadert in de invoering van een nieuw executive committee, dat het vroegere GB-directiecomité vervangt, en met name nu ook de franchiseactiviteiten onder zijn bevoegdheid heeft. Enkel de hypermarkten Bigg’s-Continent en de Poolse Globi-keten blijven daarbuiten; die ressorteren rechtstreeks onder gedelegeerd bestuurder Roland Vaxelaire. Marketing is in de nieuwe structuur geen overkoepelende directie meer, maar wordt binnen elk metier (hypermarkten, supermarkten, superettes…) apart uitgestippeld. In het executive committee is wel een (nog niet ingevulde) plaats voorzien voor een directeur “mensen en markten”, die zich om communicatie (intern en extern) en de coördinatie van de diverse strategieën zal bekommeren, maar dat is – “volgens beide partijen,” benadrukt woordvoerster Geneviève Bruynseels, “geen geschikte functie voor Henri Gutman, die dan ook sinds maandag 8 juni niet meer bij GIB Groep werkt”.

Wat d’Hondt en Lievens betreft: eerstgenoemde werkt nu onder Roland Vaxelaire aan de strategie voor de franchiseactiviteiten, laatstgenoemde werkt onder algemeen directeur Bob Albrecht aan een “specifieke missie”: kostenbesparing. De operationele leiding van Unic, Nopri en Super GB Partner komt in handen van Dominique Nuytten, totnogtoe commercieel directeur van de Spar-keten ( Unidis Alimo). “Het contract met Nuytten is getekend, maar de datum van indiensttreding staat nog niet vast,” zegt Bruynseels. Er is namelijk een probleem gerezen: Etienne Heirman, gedelegeerd bestuurder van Unidis Alimo, pikt het niet dat Nuytten zomaar van de ene naar de andere kant van de tafel overstapt. “Tot voor kort onderhandelde hij met Unic- en Nopri-uitbaters om ze naar Spar over te halen, nu zit hij plots aan de kant van Unic en Nopri. Dat kan volgens mij niet,” zegt Heirman. “Maar ik wil deze zaak niet op de spits drijven. We zoeken een voor beide partijen aanvaardbare uitweg.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content