GARAGEHOUDER AAN HUIS

Vanuit Scherpenheuvel zendt Paul Van den Eynde een automecanicien naar u thuis of naar uw bedrijf : periodiek onderhoud, terwijl u gewoon voortwerkt.

In augustus ’96 lanceerde Paul Van den Eynde een ambulante autoservice-eenheid. De investering van 1,2 miljoen frank blijkt een schot in de roos. “Zoals de melkboer moet ook de garagehouder aan huis komen. Voor ons versterkt het de klantenbinding, en de klanten besparen er veel tijd mee. De dienst leveren wij zonder meerprijs. De leasingmaatschappijen reageerden enthousiast.”

De Service-Mobil bevat onder meer een stroomgroep, een compressor, een afzuiginstallatie voor motorolie, gereedschap, een kleine werkplaats, een container voor olie en ander afval. Hij wordt vooral ingezet in Brussel en Antwerpen, maar de klanten kunnen er ook elders een beroep op doen. Van den Eynde : “Vorig jaar was succesvol. We werden erkend door Touring Wegenhulp en door twee nieuwe leasingmaatschappijen. Particulieren, kmo’s en grote bedrijven zoals Sabena en VUM en leasingfirma’s maken gretig gebruik van onze nieuwe comfortdienst.”

In 1972 begon Paul Van den Eynde als boekhouder, eerst bij een BMW-dealer in Wilrijk, waar hij alle afdelingen doorliep, vanaf 1983 bij Mercedes. Daar schopte hij het tot assistent van de raad van bestuur. Een perfecte leerschool voor iemand met ondernemersbloed en ambities om een eigen merkgarage op te starten. In 1989 zette hij in Scherpenheuvel een splinternieuw verkooppunt op met een concessie voor Fiat en Lancia. Hij investeerde 34 miljoen frank. In ’93 kreeg hij ook de concessie voor Alfa Romeo en meteen werd hij de eerste Belgische trial dealer.

Van den Eynde : “Toen ik hier begon, kende niemand me en het merk Fiat had in deze regio een slechte naam. Wij hebben heel wat direct-marketingmiddelen ingezet tot en met een beurs voor Italiaanse producten. Die kon op veel belangstelling rekenen van de media en het publiek. Ik heb een vertrouwensrelatie opgebouwd met de leasingmaatschappijen. Het leasen van auto’s is een groeimarkt, zeker als je naar Engeland kijkt. Daarleast het bedrijfsleven zo’n 80 % van zijn auto’s.”

Inmiddels stelt P. Van den Eynde nv negen mensen tewerk. Het boekjaar 1994-1995 werd afgesloten met 122 miljoen frank omzet, het daaropvolgende boekjaar realiseerde het bedrijf 150,5 miljoen frank omzet en voor het voorbije boekjaar dat eind april afliep tipt Van den Eynde op hetzelfde omzetcijfer. Dat vindt hij een mooi resultaat in een markt die in ’96 nog met 13,9 % kromp.

PAUL VAN DEN EYNDE (SERVICE-MOBIL) De garagehouder komt aan huis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content