Fiesta Latina

De Argentijn Cabrera heeft de US Masters gewonnen. En de Mexicaanse Ochoa is de nummer één van de wereld.

Angel Cabrera (39 jaar) heeft zijn tweede major gewonnen. Vorige zondag was hij de beste in de Masters, nadat hij in 2007 al de US Open had gewonnen. In Argentinië barstte meteen een heus volksfeest los. En dat betrokkene zelf gaat meevieren, staat buiten kijf. Toen hij in 2007 de US Open won, verdween hij weken van het toneel. Om bij hem thuis in Cabrera de bloemetjes buiten te zetten. Net zoals Mexico in collectieve trance gaat als Lorena Ochoa wint.

Op Augusta haalde Cabrera het in de play-off van de tweede hole, waar hij de Amerikanen Kenny Perry en Chad Campbell klopte. Meteen werd Cabrera de eerste Zuid-Amerikaan die de bekende ‘Green Jacket’ mocht meenemen, het groene jasje voor de winnaars van de Masters dat traditiegetrouw wordt overhandigd door de vorige winnaar. In dit geval was dat de Zuid-Afrikaan Trevor Immelman.

Angel Cabrera is een van de spectaculairste spelers van de wereld. Hij kan heel ver slaan en was de enige van het trio in de play-off die ooit al een major op zijn naam schreef. Wellicht speelde die ervaring ook een rol: de Argentijn had niet meer nodig dan een par op de tweede hole om te winnen. Op de eerste hole moest hij een magische slag uit zijn armen toveren: de bal van tussen de dennen naar de fairway, door de takken heen en met een gelukkige tik tegen een boomstronk. Na afloop was Angel Cabrera sprakeloos, helemaal onder de indruk van wat hem overkwam. Ook al omdat hij besefte dat hij door het oog van de naald was gekropen toen Perry, die de titel zo goed als vast had, op de laatste twee holes twee bogeys sloeg.

De Japanner Shingo Katayama werd ondertussen vierde op min tien, een slag beter dan Phil Mickelson, die de US Open al twee keer won. Tiger Woods, nog altijd de nummer één van de wereld, werd ontgoochelend zesde ex aequo. Het belette Woods en Mickelson, die samen speelden, niet om de zonnige namiddag in Georgia te animeren. Toegejuicht door een grote menigte tilden ze elkaar constant naar een hoger niveau. Mickelson sloeg zes birdies op rij, terwijl Woods een 33 en daarna nog eens drie birdies sloeg. Alleen gingen ze daarna in de fout, toen ze een paar bogeys sloegen, zelfs een dubbele voor Mickelson. Zo kwam Cabrera opnieuw aan de leiding met drie birdies, waardoor hij de play-off haalde.

John Baete

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content