Feng shui in het thuiskantoor

© GET

Hoe meer leven en werk in elkaar vloeien, hoe belangrijker de inrichting van de plekken waar we leven en werken. In deze tijden van thuiswerken is aandacht voor kleuren, lichtinval en meubilair belangrijk.

IN Balans

“Feng shui is een eeuwenoude Chinese leer die zegt dat de vijf elementen – water, lucht, aarde, vuur en metaal – altijd in balans moeten zijn”, zegt feng-shuispecialiste Véronique Sennesael, die met haar partner de opruim- en voedingsadviseur Natural Flow oprichtte. “Je woning en je werkplek spiegelen je lichaam. In China is het ondenkbaar dat een kantoorgebouw wordt ingericht zonder het advies van een feng-shuimeester.”

Omdat feng shui voor Vlamingen nogal vaag klinkt, noemt Sennesael zich liever een opruimcoach. “Rommel zegt iets over je onopgeruimde deeldomeinen. Financiën, relaties, familiebanden: het zijn dingen die je nog niet hebt losgelaten. Vaak hangen ze samen. Die zaken opruimen roept vaak pijn uit het verleden op.”

Externe blik

Interieurarchitecte Leen Blondeel richtte drie jaar geleden B-Home op. Ze laat haar ontwerpen screenen op feng shui door Natural Flow. “De samenwerking gaf me een andere kijk op mijn plannen. Ik werk alleen. Een feng-shuiblik van buitenaf kan dus verhelderend zijn. Door samen te werken met andere specialisten kan ik een diepere vorm van architectuur creëren, waarin mensen en hun omgeving één worden.”

bewust bezig met Rust

Annick Heyman van Hey!Motion Coaching en HeyLady! coacht organisaties en bedrijven. Omdat haar huis en haar kantoor dicht bij elkaar liggen, laat ze de ruimtes onder de loep nemen door een feng-shuispecialist. Ook haar logo is met die blik bekeken. “Feng shui heeft in mijn woon- en werkruimte al enorme verschuivingen teweeggebracht. Door bewust bezig te zijn met de energie van je leef- en werkruimtes, voel je meer rust.”

problemen in dozen

Johan Van Overbeke kreeg in zijn vorige professionele leven te maken met een faillissement. Hij verhuisde vaak, wat chaos veroorzaakte in zijn woning, waar hij als lifecoach – zijn tweede baan – klanten ontvangt. Dankzij feng shui is hij erin geslaagd werk en privé op dezelfde plaats beter te combineren. “Feng shui is voor mij niets zweverigs. Ik sleepte letterlijk problemen in dozen mee. De opgeruimde benedenverdieping helpt nu mijn privé- en beroepsleven. Ik voel me meer thuis in mijn huis, en ook mijn klanten hebben een fijner gevoel.”

Enkele feng-shuitips

Ga niet met je gezicht naar de muur zitten, dat blokt energie en kansen in het leven en het werk af. Werk zo veel mogelijk met een clean desk. Orde brengt rust en evenwicht, overzicht en efficiëntie. Planten en verse bloemen zorgen voor rust en onderdrukken stress. Gebruik zachte en natuurlijke kleuren voor de muren en het meubilair. Die werken rustgevend en tegelijk motiverend en inspirerend.

2 structuren

op het dak van het HSBC- gebouw in Hongkong blokken de kwade energie van de concurrenten van de Bank of China Tower af.

3 hoekig

is de top van het gebouw van de Bank of China Tower in Hongkong. Omdat het gebouw inging tegen de feng-shuifilosofie, kwam er kritiek op. De bank greep in met een waterval naast het gebouw en met meer planten en bomen eromheen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content