Feestenbouwer met exclusieve smaak

Het strand van Knokke werd begin deze maand gedomineerd door Eccentric, “het ultieme feest van de goede smaak”. Het evenement is een product van Unit 7.

“En wie mag Norbert De Mey dan wel zijn,” vraagt het jonge blonde meisje aan de balie van ‘Eccentric’, Vlaanderens eerste prestigieuze lounge-event. Het brave kind weet niet dat het evenementenbureau van Norbert De Mey, Unit 7, de organisator van deze exclusieve happening op het strand van Knokke is.

De Mey richtte het bureau in 1990 op en wordt bijgestaan door Didier Van De Vyvere, gewezen directeur bij Xerox, en Viviane Audenaert, Vlaanderens bekendste stiliste. Unit 7 mikte van meet af aan op exclusieve en stijlvolle evenementen. Flanders Fashion Nights springt allicht het meest in het oog, maar Eccentric moet die rol van visitekaartje overnemen. “Eccentric belichaamt stijl, gratie, raffinement, kortom: het goede leven,” zegt een trotse Norbert De Mey, gezeten op een poef van Quinze & Milan (zie blz. 88 ). “Dit is het ultieme feest van de goede smaak.” Exclusieve auto’s, sigaren, sieraden, wijnen, vooral een dure smaak dus. Het glamourblad Talkies Magazine van Christian Moeyaert was partner in dit selecte gezelschap en drukte een special op 70.000 exemplaren. En nu al staat vast dat er een editie 2004 volgt.

De Mey was in een vorig leven gedelegeerd bestuurder bij Cubic, een softwarebedrijf dat furore maakte met zijn boekhoudprogramma’s en dat in 1995 werd gekocht door de Nederlandse Exact-groep. Het loslaten van zijn kind bleek toch moeilijker dan verwacht. Vandaag werkt hij nog een aantal uren per week achter de schermen van Cubic. “Technologie en evenementen vragen beide een zekere dosis creativiteit,” verklaart De Mey de wat vreemde overgang naar Unit 7.

Als laatste wapenfeit richtte hij onlangs een nieuwe vennootschap op, F.M.G. , met onder meer Wilfried Delanghe, de commercieel directeur van de casino’s in Middelkerke en Blankenberge. Bedoeling is om in september een netwerkevent op te zetten voor Belgische CEO’s. “Het evenement is ‘Leaders meet and greet’ gedoopt en zal naast netwerking een reeks challenge speakers presenteren,” aldus De Mey. “Ik kan toch niet alle dagen met mijn motorfiets rondtoeren of baantjes trekken in het zwembad.”

Lieven Desmet n

“Ik kan toch niet alle dagen met mijn motorfiets rondtoeren of baantjes trekken in het zwembad.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content