Feestelijke keuken

Le Bellini serveert de klassieke Franse keuken op een stijlvolle manier en voor verteerbare prijzen.

Salvatore Gallo kwam met zijn ouders van Italië naar België, begon als piepjonge snaak in de horeca en wist zich op te werken tot rangoverste in de Comme chez Soi en Villa Lorraine (beide in Brussel) en eerste zaalmeester in de prestigieuze eethuizen De Bijgaarden (Groot-Bijgaarden) en Couvert d’Argent (Brussel). In De Bijgaarden maakte Salvatore kennis met Thierry Defrade, die daar al negen jaar werkte naast sausenkampioen Olivier Schlissinger.

Toen Salvatore eind vorig jaar met een eigen eethuis begon, wilde Thierry onmiddellijk meedoen. Plaats van het gebeuren is het Eugène Keymplein in Watermaal-Bosvoorde, waar brasserie Amandaille werd overgenomen en met bescheiden middelen opnieuw ingericht in een mengelmoes van stijlen. Vanaf de eerste dag werd Le Bellini druk bezocht door zakenlui en werknemers uit de omliggende kantoorgebouwen, door eurokraten en oudere wijkbewoners.

De grote troeven zijn vooral de traditionele Franse feestkeuken, de stijlvolle bediening en de redelijke prijzen. De gevarieerde spijskaart (ééntalig Frans) vermeldt gerechten zoals ganzelever met rozijnen en portgelei (575 fr.), salade van kreeft met verse deegwaren (675 fr.), gebakken sint-jakobsschelpen met koriander en selder (785 fr.), lamskoteletjes met rozemarijn en ratatouille (590 fr.), met ganzelever gevuld parelhoen in roomsaus (625 fr.).

Er is een ruime keuze aan wijnen, vooral afkomstig van kleine producenten in de Bourgogne. De huiswijn (310 fr. voor een halve liter) komt uit de Languedoc-Roussillon. Wij proefden een fraaie Meursault, domaine Darnat ’93 (1475 fr.), met de complexe rijkdom van een nootachtige, boterige geur en smaak.

Als voorgerecht kregen we ganzelever, gebakken met een smakelijke crème van blonde linzen (600 fr.). Aan de overkant van de tafel verscheen “fondant de chou-fleur” : twee quenelles met te veel room en te weinig bloemkool, opgediend in tomatencoulis (385 fr.).

Het hoofdgerecht was een prachtig stuk kabeljauw, op de huid gebakken en vergezeld van groene kool en een gewelde botersaus met stukjes gebakken gerookte zalm die nogal sterk in smaak overheersten (475 fr.). Aan de overkant werd een zuiders gerecht geserveerd : zorgvuldig gebakken gestreepte zeebarbeel, begeleid door een brandade-achtige mousse van selder en venkel met gestoofde tomaten en basilicum (575 fr.).

Het nagerecht bestond uit gebraden peren met Italiaanse meringue (geen “île flottante”, zoals op de spijskaart stond) en bramencoulis (250 fr.).

PIETER VAN DOVEREN

Salvatore en Maria-Dolores Gallo met chef-kok Thierry Defrade Brengen de traditionele Franse feestkeuken, die voor redelijke prijzen met stijl wordt opgediend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content