Feest in het landhuis

The Paddock in Keerbergen bestaat vijftien jaar: een voorproefje van het feestmenu.

Firmin De Vogel is een vakman van de oude stempel. Zijn opleiding kreeg hij in Lindenbos en Vatelli, zaaldirecteur was hij in Villa Lorraine. Zijn echtgenote liep hotelschool en werkte in het Brusselse Hilton-hotel.

Vijftien jaar geleden begon het duo een eigen zaak. Ze kozen voor het groene Keerbergen en zijn gefortuneerde inwoners. In een elegant, Engels aandoend landhuis, omgeven door een riant terras, vinden we The Paddock. Het restaurant heeft een chique en comfortabele inrichting met kersenhout en mooie stoffen in harmonieuze pasteltinten. Gedegen opgeleid zaalpersoneel staat ten dienste van de bezoeker. In The Paddock wordt op niveau gewerkt, dat is duidelijk. De kleinste details zijn op elkaar afgestemd. Wellicht is dit het laatste “grote” eethuis dat er in Vlaanderen werd geopend.

The Paddock is op zijn best met culinaire evergreens, zoals asperges uit Werchter met champagnesaus (925 frank), jonge eend met witte perziken in een zoetzure bereiding met peper uit Madagaskar (1250 frank) en hazenrug met poivradesaus en selderpuree (1450 frank). Om aan nieuwe tendensen tegemoet te komen, zijn er ook enkele moderne en avontuurlijke bereidingen, zoals “chaud froid” van zeebrasem met een tartaar van oesters (925 frank) en gebakken kreeftenmedaillon met bearnaisesaus geparfumeerd met verse munt (975 frank).

Wij kregen een voorproefje van het driegangen-verjaardagsmenu, dat van 15 maart tot 15 april 1998 wordt aangeboden voor 3000 frank per persoon (dranken inbegrepen). Het feestmenu opende met een enigszins onsamenhangende carpaccio van tomaten uit de oven, sneetjes Parmezaanse kaas en nieroogkreeftjes met vruchtenchutney, basilicum en mosterdvinaigrette. In het glas kwam een Pouilly-Fuissé, Les Chailloux ’96 als prachtige jonge en intense witte wijn (1700 frank). Hoofdgerecht was in korst gebakken bout van melklam. Het blanke en malse vlees werd in de eetzaal gesneden en geserveerd met tuinbonen en aardappelgratin. Deze klassieke perfectie werd waardig begeleid door een Château Haut-Bailly, Pessac-Léognan ’89 (2900 frank).

The Paddock heeft een wijnkaart met streng geselecteerde wijnen. Naast betere wijnen, zoals Château Pape Clément ’96 (2900 frank) en Château Balestard la Tonelle ’88 (2475 frank), is er een beperkte keuze jonge, goedkopere wijnen, zoals Pinot Blanc, Jos Meyer ’96 (975 frank), Apremont de Savoie, P. Boniface ’96 (950 frank), Lirac ’95, L’Olivière R. Sabon ’95 (850 frank) en Château Moulin de la Pitié ’95 (750 frank).

PIETER VAN DOVEREN

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content