European Tour op Rinkven

THOMAS PIETERS De initiatiefnemer van de opgefriste Belgian Open. © GET

De drie Belgische profspelers die meespelen in de European Tour zijn dit jaar niet zo denderend bezig. De Belgische manche van die Europese competitie komt dus op een goed moment voor Thomas Pieters, Nicolas Colsaerts en Thomas Detry, want is een unieke kans om zich te hervatten. Van donderdag tot vrijdag kunnen ze op het Antwerpse parcours van Rinkven rekenen op de steun van het thuispubliek.

De Belgian Knockout, de officiële naam van de opgefriste Belgische Open, is een initiatief van Thomas Pieters. Het toernooi zet ons land opnieuw op de internationale golfkaart. Het prijzengeld is 1 miljoen euro, wat vergeleken met toptoernooien in andere landen veeleer bescheiden is. Maar dat neemt niet weg dat de organisatoren een leuk deelnemersveld bij elkaar hebben gekregen. Niet alleen de Belgische top drie komt aan de afslag, ook de Nederlander Joost Luiten, de Engelsman Chris Wood, de Zweed Robert Karlsson en de Fransen Romain Wattel en Romain Langasque. Zelfs de Deen Thomas Bjorn, de kapitein van de Europese ploeg voor de Ryder Cup, is van de partij.

Voor deze eerste editie kozen de organisatoren een ongebruikelijke spelformule. De eerste twee rondes worden gespeeld in strokeplay, het klassieke format. De 64 spelers die de cut overleven, nemen het daarna over negen holes tegen elkaar op met een rechtstreekse uitschakeling, zoals in het tennis. Met die originele en spectaculaire formule blijft de spanning erin tot en met zondag. De organisatoren hopen daarmee een jong publiek te bekoren en boeiende televisie te brengen.

Het succes zal uiteraard grotendeels afhangen van de prestaties van de Belgische deelnemers. Thomas Pieters speelt het hele jaar al behoorlijk onregelmatig en is uit de top vijftig getuimeld. De Antwerpenaar wil zo snel mogelijk het juiste ritme terugvinden. Nicolas Colsaerts, die onlangs vader werd, heeft ook dringend punten nodig om opnieuw in de top honderd van de wereld te raken. Thomas Detry, die heel sterk aan zijn carrière bij de professionals is begonnen, koestert de ambitie dit jaar zijn eerste toernooi in het Europese circuit te winnen.

Naast de Belgische top drie komen nog zeven landgenoten aan de afslag: de profs Christopher Mivis, Hugues Joannes en Kevin Hesbois, en de amateurs Jean de Wouters, Yente Van Doren, Alan De Bondt en Adrien Dumont de Chassart.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content