Ervaringen delen

© T. DE BOEVER

Ingenieur Alexander Dewulf heeft een passie voor Club Brugge, lacht graag met Louis de Funès en Bourvil en houdt van wandeltochten in het land van de Katharen.

Waar droomt u van?

“Ik droom ervan na mijn actieve loopbaan mijn ervaring te kunnen delen met ondernemers en CEO’s die daarvoor openstaan.”

Uw beste beslissing?

“Mijn beste beslissing was de overstap van een militaire loopbaan naar een carrière in de privé. Zo heb ik me voort kunnen ontwikkelen en in verschillende sectoren kunnen werken.”

Beste boek?

“Het laatste boek dat ik heb verslonden is Oorsprong van Dan Brown. Dat gaat over de existentiële vragen van de mensheid: vanwaar komen we en waar gaan we naartoe. Een zeer mooi boek. Ik heb die klepper van 500 bladzijden in mijn vakantie in twee dagen uitgelezen.”

Wat doet u in uw vrije tijd?

“Ik wandel graag in de Ardennen of in Frankrijk, in de Cantal of het land van de Katharen. Ik hou van de combinatie van fauna, flora en cultuur of geschiedenis, dat vind ik boeiend. Ik heb ook een passie voor Club Brugge, waar ik geregeld naar de thuiswedstrijden ga kijken.”

De fout waar u het meeste uit leerde?

“Ik ben op een bepaald moment bij Siemens weggegaan op basis van een impulsieve, emotionele beslissing. Ik ben voor een Amerikaans bedrijf gaan werken en ik heb me dat beklaagd, na een jaar ben ik teruggekeerd. Ik leer daaruit dat je voor sommige beslissingen toch wat tijd moet nemen en niet alleen vanuit je emoties moet handelen.”

Uw beste investering?

“Na mijn studies burgerlijk ingenieur heb ik een postgraduaat in de bedrijfskunde gevolgd in Leuven. Niet alleen inhoudelijk was het een verrijking, het was ook interessant door de contacten met medestudenten. Dat verruimt je netwerk, ik heb met sommigen nog altijd contact.”

Beste film?

“Een heel mooie film vond ik The Revenant met Leonardo DiCaprio. Een meer komische film waar ik geen genoeg van kan krijgen is La Grande Vadrouille van Louis de Funès en Bourvil.”

Beste wijn?

“Ik kan u Château Talbot van Saint-Estèphe aanbevelen, een zachte wijn met karakter.”

Alexander Dewulf (61) is de CEO van de elektrotechnische groothandel Cebeo.

Ervaringen delen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content