ENGELSE ROCK IN ABU DHABI

De eerste manche van de Desert Swing , het Abu Dhabi HSBC Championship, werd een duel tussen Tiger Woods en de Brit Robert Rock. De vroegere nummer één van de wereld maakte het de Engelsman makkelijker door op zondag zijn slechtste ronde van het toernooi neer te zetten (72). Rock leverde die dag een kaart van 70 af en dat volstond voor een totaal van 275 of 13 onder de par.

Tiger Woods, die vroeger nooit een toernooi verloor als hij de zondagochtend aan de leiding stond, werd uiteindelijk derde met 277, gelijk met de Noord-Ierse winnaar van de US Open, Graeme McDowell ( hole in one op de 12 en een zeer gelukkige rebound op de 18 op zondag) en de Deen Thomas Bjorn. De tweede plaats was voor de Noord-Ier Rory McIlroy (derde speler van de wereld en 276) die zondag een 69 sloeg. McIlroy had het toernooi trouwens kunnen winnen als hij vrijdag geen twee strafpunten had gekregen omdat hij op een green zand had weggeveegd met de hand. Woods, die hard blijft werken om opnieuw zijn vroegere niveau te halen, speelde drie dagen lang uitstekend. Daarom voerde hij zondagochtend nog het klassement aan, samen met de 34-jarige Engelsman die na de Italiaanse Open van 2011 zijn tweede overwinning in de Europese Tour zou pakken.

Rock, die vorig jaar 34ste was in de Race to Dubai, speelde met veel zelfvertrouwen. “Ik heb de voorbije jaren zeer hard getraind”, zei hij. “Tegen Tiger Woods spelen was op zich al een eer voor mij, maar ik merkte dat ik een paar uitstekende slagen had afgevuurd en begon in mijn winstkansen te geloven. Bovendien was Tiger een zeer aangename tegenstander om mee te spelen. Hij stelt iedereen gerust en liet me spelen zonder me ooit onder druk te zetten.”

Bijna de hele week lang speelde Woods uitstekend met zowel ijzer als hout, maar zondag kreeg hij een inzinking en had hij het in de eerste acht ronden zeer moeilijk om de green te bereiken. Dankzij zijn uitstekende spel in de buurt van de green kon hij voeling houden met de top van het klassement. “Ik had de kans om dit toernooi te winnen, maar greep ze niet”, zei hij achteraf. “Ik had te weinig feeling. Bovendien kreeg ik mijn verre slagen maar niet onder controle. Ik sloeg met een hout 3 320 yards ver en met een ijzer 8 maar 180 yard. Ik moet dringend een oplossing voor dat probleem vinden. Mijn putting was zeer goed, maar ik kon te zelden putten voor birdie. Robert miste haast nooit…”

JOHN BAETE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content