Elke winter sneeuwballen
Sinds vier jaar kunnen we gerust zijn. Er zijn elke winter sneeuwballen. De jonge ondernemer Tanguy Serraes blaast de Gentse lekkernij nieuw leven in.
Student koopt sneeuwballenmaker
In september 2013 stopte Tanguy Serraes (26) al het geld dat hij met zijn voetbalcarrière in vierde nationale had verdiend in de overname van confiserie Larmuseau. Na talrijke kleine projecten was het tijd echt te ondernemen. Dat deed de Gentenaar liever dan studeren. Hij werkte zijn opleiding aan de hogeschool dan ook niet af. “Ik wilde altijd al zelf iets creëren”, zegt Tanguy Serraes. “Toen mijn vader me wees op een artikel in de krant zag ik mijn kans. ‘Sneeuwballen dreigen te verdwijnen’, kopte het artikel. Ik en mijn vrienden hadden nooit van het product gehoord, hoewel we rasechte Gentenaars zijn. Ik ging met het product langs middenstanders. De reacties waren lovend, maar het product zelf onbekend.”
“Ik ontdekte een ambachtelijk, lokaal, goed en uniek product. Het had alles om een succes te worden. Alleen was het onder de toen 68-jarige eigenaar klein gebleven.” Serraes kocht het bedrijf met de hulp van de bank en leerde het recept van de vorige eigenaar. Sindsdien is het bedrijf gegroeid naar zes tot negen medewerkers en een omzet van een half miljoen euro. Ook de ambities rijpten, samen met de intrede van een tweede vennoot. “De omzet moet zeker maal tien kunnen. Onze Snowballs of Boules de neige zijn gemaakt om ook in het buitenland een succes te worden.”
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier