Eerste hulp voor de financiering van kmo’s

WIE

Marijke Van de Sompele (41)

WORDT

CEO van de financieringsmaatschappij voor kmo’s The Harbour.

WAS

Marijke Van de Sompele was van 2005 tot 2014 relatiebeheerder voor kmo’s bij BNP Paribas, voor ze naar Titeca Accountancy vertrok om er partner en directeur corporate finance te worden. Sinds januari 2020 was ze senior manager bij The Harbour.

WIL

“The Harbour wil ondernemers begeleiden bij het vinden van de juiste groeifinanciering”, legt Marijke Van de Sompele uit. “België telt heel wat beloftevolle ondernemingen die door een tekort aan middelen geremd worden in hun groei. Idealiter heeft zo’n onderneming een sterk complementair team, een goed product of goede oplossing voor een markt met potentieel, en al betalende klanten.”

“Dat soort ondernemingen kent vooral de bank als financieringskanaal”, zegt ze. “Daar vangen ze vaak bot, omdat ze onvoldoende eigen inbreng op tafel kunnen leggen, of omdat hun dossier onvoldoende voorbereid is. Nochtans zijn er alternatieven: crowdlending, privé-investeerders, achtergestelde leningen of overheidsfinanciering. The Harbour wil die ondernemers helpen een duidelijke financieringsstrategie te bepalen, zodat ze de juiste kanalen aanspreken en slim met elkaar combineren. Zo kunnen ze vaak meer ophalen.”

“Bij The Harbour heb ik de afgelopen jaren tientallen ondernemingen geholpen. Nu moeten we een versnelling hoger schakelen en The Harbour op de kaart zetten als dé referentie voor groeibedrijven die ondersteuning voor hun financiering nodig hebben. Onze financieringsvennootschap heeft sinds zijn ontstaan in 2018 bijna 50 miljoen euro opgehaald voor ondernemingen. In 2022 moet dat meer dan 75 miljoen euro worden.”

VRIJE TIJD

Joggen, hiken, lachen, gezellige momenten doorbrengen met familie en vrienden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content