‘Een stapje verder dan duurzaam reizen’

WIE

Thomas De Sterck (44)

IS

Oprichter van de reisorganisatie Sur La Iri, die alternatieve reizen aanbiedt.

WAS

Een klassieke reisorganisator met de focus op Afrika.

WIL

“Toen corona de reissector platlegde, dacht ik na over nieuwe formules waarmee ik het verschil kon maken”, vertelt Thomas De Sterck. “Het antwoord: regeneratieve reizen. Terwijl bij een duurzame reis de impact op de omgeving zo laag mogelijk wordt gehouden, gaat een regeneratieve reis nog een stap verder door ook mee te investeren in natuurprojecten en betere leefomstandigheden voor de plaatselijke bevolking. Concreet helpen we allerlei projecten financieel vooruit: van de opleiding van een antistropersbrigade, het beheer van een natuurgebied en zijn biodiversiteit, steun aan een lokale school of een plaatselijk ziekenhuis tot de herintroductie van diersoorten.”

“Bovendien houdt Sur La Iri de ecologische impact van elke reis zo laag mogelijk”, gaat De Sterck door. “Dat doet het onder meer door te streven naar een langer verblijf op één plaats en door zo veel mogelijk transfers tussen verblijven of extra binnenlandse vluchten te vermijden. Ten slotte wordt voor elke reis de CO2-uitstoot gecompenseerd door een project te steunen dat een langdurige impact heeft op CO2-reductie.”

“De afgelopen weken stroomden de aanvragen voor op maat gemaakte belevingsreizen naar Afrika weer binnen”, zegt De Sterck. “Wel merk ik dat de manier waarop we de wijde wereld willen intrekken, grondig dooreengeschud werd. Reizigers willen nog meer wegblijven van het massatoerisme en willen hun reisbestemming bewuster beleven door op zoek te gaan naar unieke ervaringen. Het mag ook allemaal wat ‘relaxter’. Die factoren spelen Sur La Iri perfect in de kaart.”

VRIJE TIJD

Reizen, golf, basketbal, fotografie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content