Een peeling voor echte mannen

Huidverzorging maakt u als man niet minder viriel. Integendeel, u zult zich doorgaans beter voelen en er ook beter uitzien. Verzorgingscentrum Sea Me in Brussel wil ook de meest terughoudende mannen overtuigen.

We voelen ons meteen op ons gemak in SeaMe. Het onthaal is vriendelijk en professioneel en het centrum straalt een neutraal, tijdloos modernisme uit. Hout voert de boventoon, met hier en daar een metalen accent, in een kleurenpalet van zand en taupe.

Sea Me is er voor mannen, alleen voor mannen. Vandaar misschien dat discretie er hoog in het vaandel wordt gevoerd: op de overloop naar de verzorgingscabines zult u hooguit één andere man in badjas kruisen. Wie u hier wél geregeld tegenkomt, helemaal in maatpak, is de grote baas JeanPierreLebrun. Samen met zijn echtgenote Terry besloot hij op een mooie dag flink wat geld te investeren in een verzorgingscentrum in de stad, exclusief voorbehouden aan mannen. De formule sloeg aan: mannen uit de hoofdstad en daarbuiten vinden de weg naar het centrum. Er wordt dan ook luidop gedacht aan uitbreiden.

Als herboren in twintig minuten

Wij raden aan de ontspannings- en verzorgingssessie te beginnen met een korte douche. Daarna krijgt u een donzige badjas aangemeten, precies op maat (het mag gezegd, want dat is niet overal het geval). Een schoonheidsspecialiste begeleidt u vervolgens naar de cabine. Er gaat een stille kracht uit van dit serene oord. De schoonheidsspecialistes nemen u op fluistertoon in vertrouwen over de gekozen verzorgingen. De muziek is bijzonder goed gekozen. Hier geen newage die de echte muziekliefhebber vaak veeleer op de zenuwen werkt dan tot rust brengt.

Elke verzorging wordt individueel verstrekt: naar Sea Me komt u dus echt om in uw eentje te relaxen. Nog wat bijpraten met toogmakkers is er niet bij. Er worden trouwens alleen maar sapjes geserveerd, naast thee en sterke koffie. U hebt de keuze uit verschillende verzorgingsformules en ze kunnen uiteraard ook worden gecombineerd. De kortste behandeling – een manuele lichaamspeeling – neemt slechts twintig minuten in beslag en kost 20 euro. Zelfs de meest uitgebreide behandelingen duren niet langer dan anderhalf uur. Een vedische aromamassage is met 120 euro de duurste optie.

Zuiveren (afvalstoffen wegwerken), zuurstof opdoen en vocht inbrengen, daar draait alles om. Het centrum opteerde voor de producten van Phytomer Homme. Ze bezorgen lichaam en gelaat een gevoel van welbehagen, daarvan kunnen we getuigen. Na een behandeling voelt de huid vooral schoon en veerkrachtig aan.

Thalasso en balneo

De gelaatsverzorging, lichaamsverzorging, massage – al dan niet met trendy hot stones – voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen. Ook thalasso en balneo staan op het programma. Let wel, in dit centrum worden er geen hectoliters water per minuut doorgejaagd. De uitrusting is eenvoudig maar efficiënt: douches, een massagebad en een thalassotoestel. Eigenlijk is dit laatste een hermetisch gesloten bel waarin het lichaam niet alleen hydromassages ondergaat, maar ook tot rust wordt gebracht met een specifieke kleurbelichting (chromotherapie). Het effect van een pakking met etherische oliën en zeealgen zou er naar verluidt aanzienlijk door verhogen.

Wanneer u het centrum verlaat, hebt u in ieder geval het gevoel dat de dag nog maar pas begint, ongeacht hoe laat het is. En voor wie graag het aangename aan het nuttige koppelt: tijdens uw verzorging kunt u uw schoenen laten poetsen of uw broek laten persen.

Serge Vanmaercke

Wanneer u het centrum verlaat, hebt u het gevoel dat de dag nog maar pas begint, ongeacht hoe laat het is.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content