Een mouw waar CEO’s aan kunnen trekken

Bert Kuypers keert terug naar zijn core business: bedrijfs-advies. Hij werd vennoot bij PwC Enterprise Advisory, dat CEO’s en bestuursleden adviseert.

Een pak operationele ervaring rijker, zit de voormalige chief operating officer van Roularta Media Group, Bert Kuypers, terug waar hij bijna drie jaar geleden vertrok: op de stoel van vennoot in de adviesdivisie van PricewaterhouseCoopers. Maar PwC Enterprise Advisory is niet de PwC Consulting die in juli 2002 aan IBM is verkocht. “PwC Consulting werkte meer op het niveau van IT-projecten en procesverbetering. Wij praten met de aandeelhouders en de bestuurders.” Het woord valt niet, maar Advisory is ook de business recovery-groep van PwC, die kan worden ingehuurd om in korte tijd een scheve situatie recht te trekken, zoals PwC in 2002 bij Real Software deed. “We adviseren de chief executive officer of de raad van bestuur: hoe krijg ik mijn governance in orde, hoe maximaliseer ik mijn cash, hoe trek ik mijn strategie op de juiste lijn, hoe kan ik bepaalde activiteiten kopen of verkopen,” legt Kuypers uit.

Hij werkt samen met Floris Ampe en Michael De Roover in het team voor bedrijfsoptimalisering en -structurering. Daarnaast telt Advisory een praktijk ‘deugdelijk bestuur, risicobeheersing en compliance’ onder Eddy Schuermans en een groep ‘effectiviteit van de financiële en IT-functie’. Alles bij elkaar heeft de Belgische tak, onder Eddy Schuermans, daarmee zes partners, een honderdtal medewerkers en 20 miljoen euro gebudgetteerde omzet voor het boekjaar 2005.

Weggaan bij Roularta in mei 2004, “in onderling overleg”, had ook goede kanten, vertelt Kuypers in een accent waarin je zijn afstamming van boven de Moerdijk niet meer kan horen. Hij werd twee maanden na zijn vertrek voor de derde keer vader. “Dat maak je dan toch bewuster mee. En op je 42ste weet je dat je midden in je carrière zit. Dan is het tijd voor bezinning.”

Hij verwacht een “gecontroleerde groei” bij Advisory, nu hele industrieën worden getransformeerd. “We willen met onze praktijk trouwens doorgroeien naar Europees niveau,” zegt hij.

Bert Kuypers (42).

Is: vennoot bij PwC Enterprise Advisory.

Vrije tijd: bestuur van vzw voor de vierde wereld in Brussel, fietsen, toeren met een Mercedes SL uit de jaren zeventig.

B.L.

“We adviseren de CEO of de raad van bestuur.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content