Een likje verf voor de receptie

Wordt u zo stilaan onpasselijk van die vuil-witte muren in uw kantoor? Van die saaie receptie? Het kan ook anders.

Zeventien jaar geleden studeerde Geertje Vangenechten af aan de Gentse Academie voor Schone Kunsten. En dat in het gezelschap van intussen behoorlijk gereputeerde kunstenaars als Wim Delvoye en Dirk Braeckman. In tegenstelling tot haar studiegenoten stortte Vangenechten zich echter vooral op het ambachtelijke werk. In haar eenmanszaakje Tattoo d’Intérieur is ze schilder, colorist en ontwerper. “Wat ik doe beschouw ik dan ook niet echt als kunst,” zegt ze nuchter, “maar als gedegen vakmanschap. Tenslotte ontwerp en schilder ik wat de klanten van mij verlangen. Mijn eigen kunstzinnige aspiraties reserveer ik liever voor in mijn vrije tijd.”

Vangenechten ontwerpt en schildert voor zowel particulieren, horecazaken als bedrijven. En die vragen om de meest uiteenlopende dingen: een keuken opfrissen met bloemmotieven, een kinderkamer onderdompelen in een sprookjesachtig decor of kantoormuren beschilderen met taferelen uit het bedrijfsleven. Vangenechten draait er haar vakkundige en trefzekere hand niet voor om.

“Als moeder van vier kinderen schilder ik tenslotte om de kost te verdienen, wat niet betekent dat ik niet gepassioneerd en op een persoonlijke manier met verf, kleuren of materialen bezig ben. Zo tracht ik steeds de persoonlijkheid van de opdrachtgever weer te geven, ongeacht het onderwerp.” Wat die schilderingen precies moeten kosten, varieert natuurlijk volgens de opdracht. Daarom loopt Vangenechten altijd eerst even bij de klant binnen, waarna ze een vrijblijvend voorontwerp en een offerte maakt.

De formule heeft duidelijk succes. Alleen al door mond-tot-mondreclame lopen de opdrachten vlot binnen. Bovendien neemt ze de jongste maanden ook regelmatig in Nederland het penseel ter hand. In oktober start Tattoo d’Intérieur met een eigen website en neemt de firma deel aan de Brugse bouwbeurs. Ook een open atelierdag – waarop een eigen collectie aan gerecycleerde meubelen en beschilderde juwelen wordt voorgesteld – ligt in het verschiet.

Dave Mestdach [{ssquf}]

“Ik probeer steeds de persoonlijkheid van de opdrachtgever weer te geven, ongeacht het onderwerp.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content