Een likje schmink voor tante Post

In haar vorige job bij postbedrijf Spring legde ze De Post het vuur aan de schenen. Nu is ze voor banken en verzekeraars het aanspreekpunt bij diezelfde Post.

Schoonheidsverzorging was een van de studies die Sabine Thuysbaert ooit aanving. Daar heeft ze professioneel niet veel mee gedaan, maar ze kan die kneepjes nu wel symbolisch inzetten om van de oude tante die De Post is een jonge vrijster te maken.

De 37-jarige Sint-Niklase is net een maand aan de slag bij een nieuwe divisie van De Post die de grote klanten gaat bedienen. Het wordt een one-stop shoppingpunt waar alle diensten van alle filialen van De Post worden aangeboden.

Thuysbaert krijgt als ‘head of banking & insurance’ de twee belangrijkste sectoren onder haar hoede: banken en verzekeraars. Dat heeft ze te danken aan haar ervaring. Elf jaar geleden ging ze aan de slag bij TNT International Mail, wat later Spring zou worden, een joint venture van het Nederlandse TPG, de Singaporese post en de Britse Royal Mail. Spring behandelt internationale post en is ook vrij agressief op de Belgische markt. Thuysbaert startte onderaan de ladder in een administratieve job en klom op naar de functie van algemeen directeur van Spring Belux.

Maar deze winter kreeg Spring een Benelux-structuur en het management zou vanuit Nederland worden gevoerd. Voor Sabine Thuysbaert was alleen een internationale uitweg mogelijk. “Dat zag ik niet zitten,” zegt ze. “Ik heb twee kinderen van veertien en zestien jaar. Ik heb ervoor gekozen in België te blijven. Met nieuwjaar zat ik thuis en ik had me voorgenomen een sabbatjaar te nemen.” Maar zolang heeft ze niet kunnen stilzitten. Op 1 augustus begon ze bij De Post.

Thuysbaert heeft wel getwijfeld om de sprong te maken van een privé-onderneming naar een verre van gezond overheidsbedrijf. “Maar ik heb me laten overtuigen en ik ben al aangenaam verrast geweest. Door de mate van informatisering bijvoorbeeld, en door de competentie van mijn collega’s die echt klantgericht denken, in tegenstelling tot wat de media daarover schrijven,” lacht ze fijntjes. “Maar er moet natuurlijk nog veel gebeuren.” G.M. Sabine Thuysbaert(37).

Was: general manager van Spring Belux.

Is: head of banking & insurance bij De Post.

Vrije tijd: lezen, reizen, koken, zwemmen en skiën.

Karel Cambien n

Thuysbaert startte bij Spring Belux in een administratieve job en klom op naar de functie van algemeen directeur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content