‘Een erkenning voor het team’

WIE

Sophie Pollet (43)

IS

Vice president marketing Telenet Business

WAS

Sophie Pollet studeerde handelswetenschappen aan de Ehsal in Brussel en deed daarna een MBA bij Solvay. “In 1999 ben ik begonnen bij de consultant Arthur Andersen. Na de overname van Arthur Andersen België door Deloitte ben ik nog een jaar gebleven”, zegt Pollet. In 2003 begon ze bij The House of Marketing, waar net een consultancypoot werd opgezet. In 2008 startte Pollet als zelfstandige haar eigen marketingconsultancy op. Ze werkte onder meer voor bpost, Recticel en Bostoen. Toen Telenet Business in 2019 iemand zocht voor de functie van vice president marketing, gaf ze haar zelfstandige bestaan op.

WIL

“Het statuut maakt voor mij niet zoveel uit”, zegt Pollet. “Het gaat om de uitdaging en of je het verschil kunt maken. Ik heb altijd gezocht naar bedrijven waarvan de persoon aan het hoofd een duidelijke visie had op waar hij of zij naartoe wilde en hulp nodig had om de vertaalslag naar het commerciële beleid te maken. Martine Tempels (senior vice president Telenet Business, nvdr) heeft een vergelijkbare visie op hoe marketing een bedrijf kan ondersteunen.”

Sophie Pollet heeft in 2020 de Marketing Leadership Award van de Belgian Marketing Association (BAM) gewonnen. “Ze heeft kunnen overtuigen met een holistische visie op marketing. Ze heeft een sterke persoonlijkheid, heeft een visie en slaagt erin de mensen achter haar visie te doen staan”, was de mening van de jury. “Dat is een erkenning die aantoont dat ik met een heel team in anderhalf jaar toch wat gerealiseerd hebt”, zegt Pollet. “Het team heeft hard gewerkt om die omslag te maken. In plaats van over features te communiceren, zoals de snelheid van het internet, praten we nu over klantvoordelen.”

VRIJE TIJD

“Ik kook heel graag. Daarnaast maakt ik graag lange wandelingen aan zee, of ga ik er lopen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content