Een Brusselaar in de Telenet Trophy

Waarom Nicolas Colsaerts een hoofdrol kan spelen in de Belgische manche van de Challenge Tour.

Telenet en de Belgische golffederatie organiseren dit weekend de vierde editie van de Telenet Trophy, de Belgische manche van de Challenge Tour. Plaats van het gebeuren is de Ro-yal Waterloo, meer bepaald op het terrein la Marache. Als gevolg van de hevige onweders begin mei zou het kunnen dat het terrein er niet ideaal bijligt, maar het niveau ligt toch een stuk hoger dan gemiddeld in deze Tour.

Na de derde editie van de Trophy vorig jaar in Houthalen (overwinning van de Engelsman David Horsey) keert het toernooi dus terug naar Waterloo, waar het in 2007 al werd georganiseerd. Nicolas Vanhootegem won toen overtuigend, terwijl Didier de Vooght vijfde werd, Nicolas Colsaerts achtste en Jérôme Theunis zeventiende. Van dat kwartet lijkt Colsaerts op dit moment de sterkste. Hij is 36ste in de Orde van Verdienste van de Challenge Tour, bovendien de Belgische nummer één en gaat voor een plaats in de top twintig die hem meteen zou kwalificeren voor de Europese Tour van 2010. Colsaerts heeft dit seizoen nochtans weinig gespeeld. Na een stage van drie maanden in Australië miste hij de cut in Marokko. Hij was de eerste dag zeer nerveus en sloeg een barslechte 80, waarna hij zich herpakte met een 73. Twee weken geleden werd hij dan twaalfde in het toernooi van de Côtes d’Armor in Bretagne, na een uitstekende laatste ronde in 70. Vorige zaterdag pakte hij dan de tiende plaats in de Piemonte Open in Turijn.

“Zijn lange verblijf in Australië, waar hij zeer intensief trainde met een zeer professionele omkadering, heeft zijn vertrouwen serieus opgekrikt”, zegt Vincent Borremans, de agent van Colsaerts. “Hij speelde er geen toernooi, maar trainde wel iedere dag in wedstrijdomstandigheden tegen uitstekende spelers en leerde vooral veel over de manier om zich optimaal te concentreren. Hij ontdekte dat hij niet tegen zijn aard mag ingaan. De meeste spelers trekken tijdens een toernooi een soort pantser om zich heen, maar Nicolas moet op een heel ontspannen manier kunnen praten en overleggen. In tegenstelling tot veel spelers die hun tijd nemen om de wind te analyseren, of lang na te denken over de club die ze zullen gebruiken, moet Nicolas ook snel spelen.”

Ook op technisch gebied heeft Col-saerts veel opgestoken van zijn Australische avontuur. Zo werkte hij zeer hard aan de slagen onder honderd meter. Het resultaat van zoveel voorbereiding is dat de Brusselaar minstens opnieuw het niveau haalt van twee jaar geleden, toen hij tijdens de Telenet Trophy op la Marache een 65 liet optekenen. Nog altijd het record van het parcours trouwens. (T)

John Baete

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content