Een bouwbedrijf als hobby

Mieke Offeciers is senior partner bij Interel geworden. En om zich te amuseren, gaat ze een bedrijfje oprichten om huizen te renoveren en in te richten.

Dat skiën een hobby van Mieke Offeciers is, weet heel Vlaanderen sinds ze in 1992 letterlijk van de skilatten werd geplukt om federaal minister van Begroting te worden. De politieke loopbaan van de Antwerpse juriste was erg kort, maar ze hield er wel een post als gedelegeerd bestuurder van het Vlaams Economisch Verbond ( VEV) aan over.

Skiën doet ze nog steeds, maar ze heeft vandaag een andere hobby gevonden: oude gebouwen renoveren. “Ik ben begonnen met mijn eigen huis,” vertelt Offeciers. “Nogal wat mensen vroegen me advies en toen groeide het idee om daar actiever in te worden. In de zomervakantie richt ik een bedrijfje op. Ik ga huizen kopen, renoveren en inrichten, en dan verkopen of verhuren.” Offeciers wordt actief in Antwerpen. Ze woont zelf in de Seefhoek, een van de meer beruchte Antwerpse buurten. Ze wil daar zeker geen vastgoedkansen laten liggen.

Die nieuwe hobby wordt wel weekendwerk, want tijdens de week heeft Offeciers andere katten te geselen. Ze is sinds kort senior partner bij het public-relations- en public-affairsbureau Interel. Het onafhankelijke, Belgische Interel is in pr de nummer één in België en hoort in public affairs bij de vijf grootste in Europa. Het wordt geleid door een chief executive officer en vier senior partners. De groep heeft een geconsolideerde omzet van 12 miljoen euro. Bij Interel zal ze zich concentreren op bedrijfscommunicatie, change management en relaties met overheden.

Offeciers was na haar VEV-periode in 2000 directeur geworden bij KPMG Consultants. Daar was ze verantwoordelijk voor de contacten met de openbare sector. Ze deed onder meer de algemene coördinatie van het Copernicus-project. Door de corporate-governanceregelingen moesten de Big Five-kantoren echter hun consultancytak afsplitsen. KPMG bereikte geen wereldwijde oplossing. In België werd de afdeling overgenomen door Unisys. Offeciers: “De Amerikanen hebben nogal sterke lobbyingregels. Netwerken zoals ik dat breed deed, moet buiten het bedrijf gebeuren. Ze hebben me daarom voorgesteld om met mijn portefeuille naar Interel te stappen. Zo ben ik daar senior partner geworden.” G.M.

Mieke Offeciers (51).

Is: senior partner van Interel.

Vrije tijd: skiën, lezen, oude huizen renoveren.

G.M.

“Ik ga huizen kopen, renoveren en inrichten, en dan verkopen of verhuren.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content