Een bewogen seizoen

BROOK KOEPKA De speler van het jaar 2018. © AFP

1 Het eindklassement van Brook Koepka (28) op de wereldranglijst. De Amerikaan won de US Open en het US PGA. Daarmee was hij de speler van het jaar. Op de wereldranglijst volgen de Engelsman Justin Rose en de Amerikaan Dustin Johnson.

2 Thomas Pieters en Thomas Detry vormden een fantastische tandem in de Wereldbeker voor teams in Melbourne. Ze pakten goud, dankzij hun talent maar ook dankzij die perfecte complementariteit op de green.

5 Het aantal overwinningen van Francesco Molinari in de Ryder Cup in Parijs. De Italiaan won dit jaar met de British Open ook zijn eerste major én hij werd eerste in de Race to Dubai, het Europese klassement.

7 Het aantal Engelsen in de top twintig van de Race to Dubai: Justin Rose, Tommy Fleetwood, Matt Wallace, Tyrell Hatton, Eddie Pepperell, Lee Westwood en Danny Willett.

13 De score van Sergio Garcia op de vijftiende hole van de eerste ronde in de Masters. De Spanjaard sloeg zijn bal op de par vijf liefst vijf keer in het water.

31 Het eindklassement van Thomas Detry in de Race to Dubai. De jonge Brusselaar raakte in 27 toernooien maar zeven keer niet verder dan de cut. Hij finishte vijf keer in de top tien.

35 Het aantal holes in one in de European Tour. Thomas Pieters sloeg er een in de HSBC Champions in Sjanghai. Vier spelers sloegen dit jaar een albatros (2 slagen op een par 5). Een van hen van was Nicolas Colsaerts, op de twaalfde hole van de Victoria Vilamoura (Portugal Masters).

59 De score van de Amerikaan Brand Snedeker in de eerste ronde van het Wyndham Championship. Hij is de negende speler die zo’n kaart indient in de PGA Tour. De Engelsman Oliver Fisher werd de eerste speler die die score neerzette in de European Tour.

80 Het aantal overwinningen van Tiger Woods in de PGA Tour. Na vijf jaar op de sukkel bereikte de voormalige nummer een van de wereld dit jaar eindelijk weer een degelijk niveau.

298 In meter, de gemiddelde afstand van de drive van de Brit Ross Fisher. Thomas Pieters en Nicolas Colsaerts delen in het meppersklassement van de European Tour de 31ste plaats met gemiddeld 280 meter.

Een bewogen seizoen
© AFP

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content