Een bekende stem

Het Gentse ROIcast heeft zijn lang gezochte CEO gevonden.

P atrick De Schrijver (36 ), de nieuwe chief executive officer van het Gentse e-marketingsoftwarebedrijf ROIcast, was tussen januari 1991 en januari 1999 bedrijfsjurist van Lernout & Hauspie. Als specialist in intellectueel eigendomsrecht maakte hij zich daar van in de vroege dagen onmisbaar. “Dat bracht hem dicht bij Jo en Pol,” zegt een toenmalige medewerker. Zelf zegt hij (net vader geworden van een zoontje, hij heeft al een dochtertje van twee): “Ik heb in 1995 ook een beetje de beursintroductie mee begeleid.” Hij werd multimiljonair toen hij zijn warrants vanaf 1996 kon verzilveren.

“Ik hield me eigenlijk meer bezig met business development: het zoeken van partijen waarmee we konden samenwerken om technologie te ontwikkelen,” zegt De Schrijver. Hij schopte het bij Lernout & Hauspie tot senior vice-president legal and corporate counsel, voor hij eind 1998 verantwoordelijk werd voor de speech and language technologies and solutions division. Het was deze divisie die de L&H-technologie moest doorverkopen aan hardwarefabrikanten en toepassingbouwers zoals Intel, Motorola en Microsoft, en aan de start-ups uit de portfolio’s van FLV Fund en Sail Trust, die een belangrijk (en controversieel) deel van de omzet genereerden .

Na de noodlottige Dictaphone-overname viel hij begin 2000 plots weg uit de top. “Ik heb toen een stap opzij gezet om mij volledig op de automotive-divisie te concentreren,” zegt De Schrijver, die onder meer de joint venture met ( Ford) Visteon onderhandelde. Zijn overstap naar het Leuvense Acunia – actief in mobiele telematica, L&H-licentiehouder én FLV Fund-participatie – verbaasde dus niet.

Tien maanden later ziet hij meer groei in het optimaliseren van websites. “Ik heb zelf contact opgenomen met Barend Van den Brande,” zegt hij. Managing partner Van den Brande van Big Bang Ventures was interim-CEO bij ROIcast sinds het fonds er in maart 600.000 euro investeerde. De Gentenaren werken hard aan een tweede kapitaalronde. Eén bonus heeft de nieuwe CEO al op zak: met zijn kantoor om de hoek, heeft hij nu meer tijd voor zijn gezin.

B.L. [{ssquf}]

Naam: Patrick De Schrijver.

Wordt: CEO ROIcast.

Hobby’s: fietsen en lopen.

Patrick De Schrijver werd multimiljonair toen hij zijn L&H-warrants vanaf 1996 kon verzilveren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content