Een Amsterdammer aan het stuur

Leasingmaatschappij GE Fleet Services Benelux heeft sinds 1 september een nieuwe algemeen directeur. Marcel Roelants is Amsterdammer van geboorte, maar woonde in zijn carrière al meer in België dan in Nederland.

Is Marcel Roelants (41) een jobhopper? Sinds hij in 1988 begon bij General Electric – nog steeds zijn enige werkgever – is hij toe aan zijn zesde functie. De laatste, commercieel directeur voor GE Equipment Services Europe, deed hij amper een jaar. “Ik had laten weten dat ik kandidaat was indien er een job vrijkwam waar ik mijn marketingopleiding en mijn passie voor auto’s kon combineren. Alleen gebeurde dat sneller dan ik had verwacht.”

GE Fleet Services zit in België in de top tien van de leasingmaatschappijen, maar is wereldwijd wel de nummer één. “In de Benelux willen we vooral de beste zijn. De groei komt dan vanzelf.” Daarvoor rekenen ze op NPS (Net Promoter Score), waarbij om de drie maanden aan de hand van vijf vragen bij de klanten wordt gepeild naar hun loyaliteit. De NPS-score is het verschil tussen degenen die aangeven dat ze GE Fleet Services aanbevelen aan vrienden en kennissen (promotors), minus degenen die slechts matig tevreden of ontevreden zijn. Roelants: “Het is dus geen klantentevredenheidsonderzoek. Het is een systeem dat ik ook al tijdens mijn vorige job deed, maar we zijn wel de eerste binnen de Europese leasingafdeling die het gaan implementeren.”

In 2007 volgt ook de lancering in België van een bestuurdersprogramma, het Drivers Influence Program, dat veilig en milieubewust rijgedrag moet ondersteunen. “Wij weten vrij veel over het individuele rijgedrag van degenen die met de leasewagen rondrijden. Indien onze klanten dat wensen, kunnen wij hen zeggen wat de norm is inzake tankgedrag, schadegevallen, bekeuringen en dies meer, en degenen opvolgen die beduidend beter of minder presteren.”

Met een diploma civiele techniek aan de Hogeschool van Amsterdam en een Master of Marketing aan het Nederlands Marketing Instituut op zak, begon Roelants bij GE Plastics in Bergen-op-Zoom. Zijn carrière voerde hem over Brussel, de VS, Zwitserland, opnieuw Brussel, Amsterdam en nu opnieuw Brussel. “Mijn interesse in het commerciële en de marketing brachten me bij GE, maar de interne groei is mijn eigenlijke opleiding geweest: leren hoe je met mensen moet omgaan, een organisatie runnen, de balans tussen korte en lange termijn bewaren.”

MARCEL ROELANTS (GE FLEET SERVICES)

IS: algemeen directeur GE Fleet Services Benelux.

VRIJE TIJD: mountainbike, golf, reizen, vaktijdschriften, autorijden.

L.H.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content