“Econocom is de ideale partner”

Ruim een jaar na de overname van SX Consultants door de informaticadienstengroep Econocom zijn de twee stichters nog steeds buitengewoon in hun nopjes.

“De overname is opvallend vlot verlopen, gewoon omdat we op voorhand zeer duidelijke afspraken hadden gemaakt.” Het enthousiasme van Marc Meul en Jan-Maarten Willems, de twee toplui van SX Consultants, is amper te temperen.

Een jaar nadat het bedrijf, dat advies verleent voor het beheer van informatica, werd overgenomen door de beursgenoteerde sectorgenoot Econocom, heeft het een vaste plaats verworven binnen de groep. SX Consultants was overigens de derde overname van Econocom in 2002. Willems: “We blijven een aparte NV en blijven de naam behouden van SX Consultants. We hadden bij het begin van de onderhandelingen duidelijk gemaakt dat we onze eigenheid wensten te behouden. Er heerste bij ons personeel namelijk een grote bezorgdheid over een eventuele opslorping door Econocom. Intussen is voor hen echter duidelijk geworden dat we in belangrijke mate een eigen strategie kunnen blijven volgen en dat ons imago bij de klanten bewaard blijft. Wij hebben hen ook duidelijk gemaakt dat zo’n partnership noodzakelijk was om nog te kunnen groeien. We hebben overigens gelijk gekregen, want onze klantenportefeuille breidt zich al een jaar gestadig uit.”

SX Consultants wordt nog altijd geleid door de twee oprichters, Meul en Willems dus. Willems: “Econocom leek ons een interessante partner, omdat we dankzij een nauwe samenwerking de zogenaamde gouden ICT-driehoek in huis zouden hebben: hardware, toegang tot het netwerk en het beheren van processen. In die laatste categorie beschikt Econocom echter niet over de geschikte expertise, wij wel. Sinds de overname kan de firma nu aan bedrijven volledige informaticaprocessen aanbieden.”

Dat is niet onbelangrijk in een periode waarin uitbesteding de wind in de zeilen heeft. Bedrijven geven er steeds vaker de voorkeur aan hun informatica volledig uit te besteden. SX Consultants, dat dertien consultants tewerkstelt, hoopt in de komende jaren dan ook een omzetgroei van 25 % te realiseren. “Nu de integratie binnen Econocom volledig achter de rug is, kunnen we ons zonder problemen daarop richten,” zegt Willems.

“Op het vlak van de uitbesteding van informatica hopen we in België binnenkort op nummer twee te staan. En we maken er geen geheim van dat het marktleiderschap ons uiteindelijke doel is.” Intussen is SX Consultants ook in Nederland en Frankrijk actief. En hier zijn de ambities evenmin beperkt. Binnen vijf jaar wil Econocom sterk staan in vijf Europese landen.

Is dat niet te hoog gegrepen? “Neen,” antwoordt Meul. “Wij hebben een zeer trouw cliënteel dat in verschillende landen actief is. Ik denk aan GlaxoSmithKline maar ook aan Euroclear. Dichter bij huis zit DePersgroep in onze klantenportefeuille.”

A.M.

“Op het vlak van de uitbesteding van informatica hopen we in België binnenkort op nummer twee te staan.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content