Duitse degelijkheid

Trends bezoekt elke maand de businessclasslounge van een vervoersmaatschappij. Waar ligt de lounge, voor wie is hij toegankelijk en wat zijn de faciliteiten? Deze maand de Senator Lounge van Lufthansa in München.

In de luchthaven van München zijn er vier Senator Lounges en twee businessclasslounges. Ze profileren zich tussen business- en first class. In de Senator Lounge van terminal 2 merk je niet zo gek veel verschil met een klassieke businessclasslounge. Hij is mooi aangekleed, het is er rustig en hij biedt alle diensten die je verwacht. Maar dat ietsje meer ontbreekt.

WAAR?

Terminal 2, dat is de Schengen-terminal. Op de vierde verdieping, onmiddellijk na de veiligheidscontrole links. De lounge ligt niet meer dan tien minuutjes lopen van de gate waar de vlucht naar Brussel vertrekt.

VOOR WIE?

De toegang tot de Senator Lounge is beperkt. Je komt er alleen binnen als je een frequent flyer card van het Miles&More-programma hebt met ‘Senator’-status of hoger (ook HON Circle card). Wie in businessclass vliegt en een standaard- of ‘frequent traveler’-niveau in Miles&More heeft, kan binnen in de businesslounge, niet in de Senator. Om een Senator-status te krijgen, moet je minstens 100.000 statusmijlen in een jaar vliegen. Wie een Senator-kaart heeft, mag gratis één gast mee naar binnen nemen.

INFRASTRUCTUUR

Voor de Duitse flag carrier Lufthansa is München na Frankfurt de belangrijkste luchthaven van Duitsland. Combineer dat gegeven met de bekende Duitse Gründlichkeit en je verwacht een topkwaliteit. De Senator Lounge is nogal klein, want er is maar plaats voor zo’n 150 gasten, toch heb je voldoende ruimte. Er is een bar met bediening, een buffet met warme en koude snacks, fijne toilet- en douchemogelijkheden, lockers en een receptie waar Duits-degelijke dames je bij alle mogelijke kopbrekens behulpzaam zijn. Het design is modern, elegant, warm, zonder franjes. Samengevat: Duits.

AANBOD

Het aanbod kan je als ‘standaard’ bestempelen: precies wat je in een businessclasslounge verwacht. Pardon? Wel, we vinden het een beetje vreemd dat er niet wat meer luxe en aanbod is, want Senator, dat is toch net iets meer dan reguliere business?

Er is een koud en een warm buffet (met een regelmatig veranderend aanbod aan verse salades), een bar (de ‘bistro zone’) met uitgebreid assortiment aan wijnen, sterke dranken en een getrainde barrista die de meest complexe koffies bereidt. Voldoende tafeltjes, zithoeken, televisiehoeken en aparte hoekjes om zorgeloos te relaxen. Extra fijn als je weet dat de gates nooit veraf zijn. Soms doet het culinaire aanbod nogal Beiers aan met bieren en broodjes. ‘s Ochtends kan je er van een gezond ontbijt genieten.

Er is een voldoende ruime selectie aan Duitse en internationale kranten en magazines.

ZAKELIJK

Een leuk detail vinden we de telefooncelletjes zonder telefoon: hier kan je naar hartenlust en geconcentreerd met je gsm in de weer zijn zonder te storen of gestoord te worden. Er is gratis, snel en makkelijk te initialiseren wifi: zeker en vast een groot pluspunt. Er staat ook een kopieer- en faxmachine. Er zijn voldoende laadpunten om je smartphone of tablet nieuwe energie te geven. Helaas vinden we hier geen vergaderzaaltje.

AART DE ZITTER, FOTOGRAFIE THOMAS DE BOEVER

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content