Drie veranderingen bij accelerator Birdhouse

Birdhouse verandert zijn aanpak. De accelerator begeleidt elk jaar zo’n dertig start-ups op maat om hun ontwikkeling te versnellen. CEO Jan-Willem Callebaut geeft uitleg.

1 Kiezen voor de economie van lang leven. Birdhouse bouwt zijn brede aanpak geleidelijk af en kiest voor een thematische selectie. Per thema werkt het samen met een financiële partner. Het eerste thema, samen met Belfius Insurance, wordt vergrijzing en lang leven ¬ denk aan technologie om gezond en fit ouder te worden of langer zelfstandig te wonen. “We doen een oproep aan start-ups in dat domein”, zegt Callebaut. “We trokken daarvoor ageing-specialisten aan. Via het Nederlandse The Aging Group kunnen ondernemers bijvoorbeeld hun product voorleggen aan een panel van 6000 mensen van 48 tot 104 jaar.”

2 Via Brussel naar Europa. Birdhouse is actief in Vlaanderen met hubs in Gent en Antwerpen. Nu komt Birdhouse naar Brussel. Ook in de hoofdstad werkt Birdhouse samen met het coworkingruimtebedrijf MeetDistrict. Het Nederlands wordt ingeruild voor het Engels, want de stap naar Brussel moet de opmaat worden om internationaal door te groeien. “We zien een kans om een belangrijke positie in te nemen in het Europese ecosysteem”, zegt Callebaut.

3 Nieuw fonds. “We hebben Renaat Berckmoes, partner bij Fortino, en Frank Claassen van het Nederlandse Newion Investments aangetrokken voor de raad van bestuur”, aldus Callebaut. “Onze toekomstvisie is een nieuw breed Birdhouse-fonds op te zetten.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content