Drie keer Mini SE

Duur maar redelijk

De Mini Cooper S Electric kost 33.100 euro. Dat is niet weinig voor een stadswagen, maar het is een redelijke prijs in vergelijking met andere modellen van de constructeur. Een Cooper S met een benzinemotor en een uitrusting die vergelijkbaar is met de standaarduitrusting van de elektrische versie, landt ook ergens in de buurt van die prijs.

Niet de eerste

De Cooper S Electric wordt gelanceerd als “de eerste elektrische Mini”, maar het is eigenlijk al het tweede model. Mini bouwde tien jaar geleden al een elektrische versie, maar die was bedoeld om mee te testen.

Snel laden

De beperkte autonomie van de Mini Cooper S Electric heeft ook een voordeel: de batterij is iets kleiner, zodat je de wagen relatief snel kan laden. Aan een paal van 50 kilowattuur – zo zijn er in ons land helaas niet veel – kan dat in 35 minuten. Aan een laadbox van 7,4 kilowattuur is drieënhalf uur nodig. Hoelang het duurt om de auto op te laden aan een gewoon stopcontact, maakte Mini niet bekend. We konden het ook niet uittesten. Maar je zal daar wel snel meer dan een halve dag voor nodig hebben.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content