‘Diplomaat in bijberoep’

Didier Perwez

WIE

Didier Perwez (49)

IS

Sinds december 2018 de voorzitter van Traxio, de federatie van de autosector en aanverwante sectoren. Daarnaast is hij districtmanager Benelux bij Federal Mogul.

WAS

Didier Perwez heeft een juridische opleiding gehad met het oog op een carrière in de verzekeringsmakelarij bij zijn oom. Hij heeft een erkenning als makelaar, maar heeft nooit een verzekering verkocht. Hij kwam in de autosector terecht, eerst bij Loctite (onder meer vloeibare pakkingen) en 21 jaar geleden bij Beru (gloeibougies voor dieselmotoren). In 2013 ging Beru samen met Federal Mogul. Sinds 2011 werkt Perwez bij Traxio en was hij de voorzitter van de Federatie Automateriaal, een van de vijf sectoren in het uitvoerend comité.

WIL

Traxio verenigt veertien federaties uit de auto- en motorsector. De voorzitter wordt gekozen uit de vijf personen van het uitvoerend comité. Perwez heeft een mandaat voor drie jaar, met de mogelijkheid dat met drie jaar te verlengen. Ondertussen blijft hij ook actief bij Federal Mogul. “Het voorzitterschap is een bijberoep”, zegt hij. Perwez is unaniem verkozen tot voorzitter. “Mijn collega’s, maar ook mijn concurrenten hebben me verkozen. Dat betekent dat ze vertrouwen in me hebben.” In een confederatie moet hij diplomatisch zijn. “Dat is cruciaal. Bij de een is het zwart, bij de ander wit. Je moet een compromis vinden.”

Als voorzitter zal Didier Perwez vooral het team van Traxio, dat veertig mensen telt, coördineren. Daarnaast zal hij samen met het uitvoerende comité richtlijnen uitwerken. De sector staat voor diverse uitdagingen. “Het gaat om economische, ecologische, juridische, sociale, fiscale en mobiliteitsonderwerpen. De wetten veranderen vaak. In 2010 gaf de Waalse regering nog een incentive bij de aankoop van een dieselwagen. We hebben behoefte aan een stabiel economisch kader.”

VRIJE TIJD

Tennis en golf.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content