Digitaal en menselijk met nalatenschappen

Legacio biedt juridische en administratieve begeleiding vanop afstand rond nalatenschappen. De Brusselse legaltechstart-up breidt zijn activiteiten uit naar onze buurlanden.

U nam zopas Morning Blue over, waarom? “Het is een specialist in de geautomatiseerde opvolging van nalatenschappen”, zegt CEO en medeoprichter Boris de Vleeschouwer. “Zo versterken we onze positie in de markt en kunnen we een nog snellere, betere en meer betaalbare dienstverlening aanbieden. Volgend jaar breiden we ons planningsaanbod ook uit met onder meer zorgvolmachten en voorafgaande verklaringen.”

Wat is Legacio precies? “Via zijn onlineplatform en deskundigen biedt Legacio ondersteuning bij alle aspecten van een nalatenschap”, zegt Boris de Vleeschouwer. “We helpen nabestaanden bij het opstellen van een verklaring van erfopvolging, het deblokkeren van bankrekeningen, het beëindigen van contracten, maar we geven ook advies in successieplanning bij leven. We stellen vast dat de generaties Y en Z steeds meer openstaan voor een digitale afhandeling van een nalatenschap. De coronapandemie heeft bijgedragen tot die evolutie.”

Waarin zit de meerwaarde? “De administratieve en fiscale procedures zijn complex en tijdrovend, en traditionele spelers zoals banken, advocaten en notarissen zijn niet altijd meteen beschikbaar. Legacio voorziet in een toegankelijke dienstverlening tegen transparante prijzen. Die liggen doorgaans twee à drie keer lager dankzij de combinatie van menselijk contact en technologie.”

Wie zit achter Legacio? “Ik ben een voormalige advocaat, gespecialiseerd in erfrecht. Samen met twee andere jonge ondernemers richtte ik het bedrijf op in juni 2020. Met de hulp van businessangels haalden we 125.000 euro op. In 2023 volgt wellicht een nieuwe financieringsronde.

Legacio is actief in heel België, en we breiden onze activiteiten uit naar Frankrijk en Nederland. Onze klanten hebben de meest uiteenlopende achtergronden, en kloppen met heel eenvoudige tot de meest complexe nalatenschappen bij ons aan.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content