DIE ZIT!

Bij de VRT waait een nieuwe wind. Voor frisse, nieuwe zitjes zorgt alvast de specialist in ergonomische kantoorstoelen, het Boomse Rommens.

Quizvraag: welke Belgische producent van kantoorstoelen houdt de productie nog volledig in eigen huis? Het antwoord luidt de nv Rommens uit Boom, de allerlaatste Vlaamse en familiale kmo met bijna volledig eigen fabrikaat. Alleen bij het verchromen en epoxeren van de metalen onderdelen komen externe partners om de hoek loeren. “Wij verdedigen ons zeer goed,” lacht zaakvoerder Walter Rommens in het nieuwe bedrijfspand aan de Boomse Scheldeweg. Lees: tegen buitenlandse, al dan niet gedelokaliseerde concurrenten. “Een lange traditie, en een eerlijk en betrouwbaar partnership met onze klanten, verklaren onze opgang. Want het vergt de nodige knowhow om de juiste cocktail te vinden bij de constructie van een kantoorstoel. Hij moet ergonomisch goed zitten, hij moet sterk zijn, en bovendien wil ook het oog wat.”

Het gewijzigde marktgegeven speelt daarbij in het voordeel van Walter Rommens. Ergonomie, waarvoor tien jaar geleden nauwelijks aandacht bestond, wordt steeds belangrijker. Ziekteverzuim is gelieerd met rugklachten, en dus het juiste zitje. Het modieuze karakter van kantoorstoelen, in kleur en design, zorgt eveneens voor een snellere afschrijving bij bedrijven. “De kantoorstoel is het visitekaartje van een proper en ergonomisch kantoor,” weet Walter Rommens.

Het “eerlijk en betrouwbaar partnership” met de klanten werd decennialang opgebouwd. In 1927 stichtte grootvader Louis de zaak Rommens Frères in Deurne. Na de Tweede Wereldoorlog nam vader Frans het bedrijf over, en specialiseerde zich sindsdien uitsluitend in kantoorstoelen. Een lonende niche, want het derde-generatiebedrijf haalde in 1997 een brutomarge van 38 miljoen frank, met twintig werknemers. Walter Rommens richt zich bij het bewerken van de markt uitsluitend tot de vakhandel, en de kantoorinrichter. Aan producenten van kantoormeubelen levert hij bijvoorbeeld de stoelen. Samen met de klant worden kantoorstoelen ontwikkeld, in functie van een project. “We zullen nooit rechtstreeks aan kantoren leveren. Zo niet worden we concurrent van onze eigen klant.” Het volume is daarbij sterk variërend: van stoelen voor één werkplek, tot enkele honderden. Het bedrijf vergaarde inmiddels enkele mooie referenties. Op de klantenlijst staan Agfa Gevaert, Alcatel Bell, Sidmar, Siemens Atea. En ook het personeel van de VRT aan de Reyerslaan beschikt sinds kort over nieuwe zitjes. Rommens tekende een driejarig contract met de openbare omroep.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content