Deutsche Bank, een buitenbeentje in beleggen

Deutsche Bank richt zich op spaarders en vooral op beleggers. En met succes. Ook in België vertrouwen almaar meer klanten de bank hun centen toe. Dat heeft alles te maken met de beleggingsspecialisatie van de medewerkers. En met de tarieven, de laagste in de markt. Bovendien kunnen klanten – dankzij het platform Click & Brick – zowel digitaal als via de telefoon of in een agentschap deskundigen om advies vragen. Deutsche Bank is niet toevallig een van de belangrijkste bancaire spelers op de Belgische markt.

Dat Deutsche Bank ook in België in korte tijd een belangrijke positie bekleedt, is te danken aan de specifiek in beleggingsadvies opgeleide medewerkers, zeg gerust financiële experten. En aan de wereldwijde ervaring van de bank. Bovendien kan Deutsche Bank erg scherpe tarieven hanteren, vanwege haar lichte kostenstructuur met in ons land slechts 34 kantoren en 700 medewerkers. De bank rekent trouwens ook geen onrechtmatige kosten aan.

Open architectuur is eerlijk

Deutsche Bank biedt als onafhankelijke fondsbeheerder alle klanten de best mogelijke beleggingen. Ze hanteert daarbij de filosofie van de open architectuur. Sterker nog: Deutsche Bank was op dat vlak in België ooit de pionier. Open architectuur betekent dat de bank zich in haar aanbod niet beperkt tot de eigen fondsen, maar er ook van andere financiële spelers voorstelt, zelfs van concurrenten. Voorwaarde is wel dat de fondsen van bijzonder hoge kwaliteit zijn.

Keuze uit 1.600 fondsen

Is een uitstekend buitenlands fonds niet in België verkrijgbaar, dan zal Deutsche Bank de uitgever van het fonds zelfs helpen om zich in België te registreren. Beleggers kunnen intussen bij Deutsche Bank kiezen uit 1.600 fondsen. Die worden beheerd door een 25-tal gerenommeerde partners, waaronder Carmignac, Deutsche Asset & Wealth Management, Ethenea, Flossbach von Storch, J.P. Morgan Asset Management…

Gemengde fondsen vertegenwoordigen bij Deutsche bank tot vijftig procent van het totaal van alle beleggingen, terwijl het gemiddelde in België twintig procent bedraagt. Ook twaalf van de twintig fondsen uit de selectie Deutsche Bank Best Advice zijn gemengde fondsen.

Click & Brick

Klanten kunnen dankzij de aanpak Click & Brick gemakkelijk informatie opvragen of verrichtingen doen via digitale kanalen. Of een medewerker raadplegen in een kantoor of businesscenter van de bank. Beleggers lijken de klantgerichtheid en de deskundigheid van Deutsche Bank te smaken, want de bank beheert intussen een indrukwekkend bedrag aan beleggingen. Er gelden overigens geen minimumbedragen: iedereen is welkom en krijgt volop informatie en advies. Voor extra gespecialiseerde services kunnen beleggers terecht bij een persoonlijke adviseur of private banker van Deutsche Bank.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content