Derde directeur in anderhalf jaar

Johan Crijns wordt eind maart de nieuwe directeur van Creyf’s België – de derde in anderhalf jaar. HRM is zijn branche niet, maar dat is geen bezwaar.

Over het snelle personeelsverloop aan de top van Creyf’s, de uitzendpoot van Solvus Resource Group, kan of wil Johan Crijns niets zeggen. “Ik ga er tenslotte pas op 31 maart aan de slag.” De 38-jarige Crijns volgt er Daniël Van Cauteren op, die op zijn beurt Alain Dehaze verving, nu chief executive officer (CEO) van Solvus. Crijns is volgens Dehaze de ideale keuze “om het zogenaamde segmentatiebeleid voor te zetten”.

Dat beleid bestaat uit het managen van de verschillende gespecialiseerde divisies van Creyf’s, zoals Construct, Office of Horeca & Events. Dat betekent dat hij geregeld bezoeken zal moeten brengen aan de verschillende afdelingen. Iets wat hij ook bij zijn vorige werkgevers – Unilever bijvoorbeeld geregeld heeft gedaan. Hij was er eind de jaren tachtig actief als product manager voor Hartog Union en Lever Fabergé (huidverzorging).

Crijns studeerde aan de KU Leuven af als handelsingenieur. De keuze voor die studie hing trouwens aan een zijden draadje. “Voor hetzelfde geld was ik geneeskunde begonnen,” klinkt het. Hij kwam in de marketingbranche terecht nadat hij een aanvullende licentie had behaald in Toegepaste Marketing aan de IAE in Aix-en-Provence.

De Antwerpenaar voelde zich bij Unilever als een vis in het water, omdat hij er in nauw contact met het personeel stond. “Van een echte vorm van hiërarchie was eigenlijk geen sprake.” Toch stapte hij in 1991 over naar de GIB-groep. Hij begon er als marketingmanager van Resto GB & Lunch Garden en groeide nadien als brand manager en later als marketingmanager van GB door tot de functie van regional sales manager.

Allemaal commerciële functies dus, maar uiteindelijk kwam Crijns in de personeelsbranche terecht. Hij werd algemeen directeur van Expectra Belgium, een specialist in HR-diensten zoals detachering van hooggeschoolden. Op het eerste gezicht een vreemde overgang, maar niet voor Crijns. “Een manager, in welke sector hij ook werkt, moet kunnen organiseren. Wel, de principes die ik in de distributie hanteerde, heb ik ook in de HR-branche overgenomen.”

A.M. [{ssquf}]

Johan Crijns (38).

Wordt: algemeen directeur van Creyf’s België.

Vrije tijd: gezin.

“De principes die ik in de distributie hanteerde, heb ik in de human resources gewoon overgenomen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content