DeChambeau is ambitieus

Bryson DeChambeau heeft nog maar eens onderstreept dat hij het meent als hij zegt dat hij ambitieus is. De 24-jarige Amerikaan heeft met verbazend gemak de Omega Dubai Desert Classic gewonnen op het parcours van de Emirates GC. DeChambeau speelde 24 onder de par en zette daarmee een nieuw toernooirecord neer.

Voor DeChambeau, met zijn Humphrey Bogart-pet op het hoofd en zijn heel speciale swing – al zijn ijzers zijn even lang om systematisch dezelfde slag te kunnen herhalen – werd al een mooie toekomst voorspeld zodra hij bij de professionals debuteerde. Daarvoor studeerde hij aan de Southern Methodist University. Vandaag staat hij op de vijfde plaats op de wereldranglijst, werd hij geselecteerd voor het Amerikaanse team in de recentste Ryder Cup en heeft hij al zes overwinningen achter zijn naam: vijf in de PGA Tour en een in de European Tour.

DeChambeau speelt golf op een bijna wetenschappelijke manier. Hij analyseert constant het parcours en neemt voortdurend notities. Met zijn grote regelmaat en zijn atypische speelstijl maakt hij indruk op kenners.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content