De vooruitziende dame van Vooruitzicht

Sabrina Linders staat in haar nieuwe functie weer oog in oog met haar vorige werkgever. Ze was gelukkig zo vooruitziend om daar niet met slaande deuren te vertrekken.

“De bouw is nog steeds in grote mate een mannenwereld,” zegt Sabrina Linders. “Dat betekent niet dat vrouwen kansloos zijn. In het begin heb je het ongetwijfeld iets moeilijker. Je wordt met argusogen gevolgd. Maar zodra je jezelf hebt bewezen, heb je het voordeel dat je als vrouw meer opvalt.”

Aan haar carrière te zien moet Linders behoorlijk zijn opgevallen. Na haar studies ingenieur bouwkunde in 1992 mocht ze meteen aan de slag bij bouwonderneming Vooruitzicht. “Ik kwam terecht op de calculatiedienst. Een prima leerschool, ik kan het iedere beginnende ingenieur aanraden. Maar de toenmalige directie had beloofd dat ik na een jaar de werf op mocht. Dat bleef uit.”

Linders vertrok naar die andere grote Antwerpse bouwfirma, Interbuild. “Ik stond met mijn twee voeten in het beton. De hele evolutie van een project meemaken, van het maaiveld tot de oplevering, is een geweldige ervaring.”

Na vijf jaar stapte ze over naar een bouwheer, de toen nog relatief onbekende projectontwikkelaar Himmos. “Toen ik er begon, werkten er vier mensen,” blikt Linders terug. “Maar Himmos is snel gegroeid en zo heb ik de bedrijfsstructuur en organisatie mee op poten kunnen zetten.”

Begin 2001 was ze uitgekeken op het residentiële vastgoed en keerde ze terug naar Vooruitzicht. Ze werd verantwoordelijk voor de audit en het uittekenen van een reorganisatie binnen de afdeling promotie- en projectonwikkeling. Onlangs promoveerde ze tot directeur promotie- en projectontwikkeling. In haar nieuwe functie krijgt Sabrina Linders al meteen te maken met haar vorige werkgever. Vooruitzicht is immers in samenwerking met Himmos, IBC, ING en Van Wellen kandidaat voor de ontwikkeling van het Droogdokkeneiland in Antwerpen. “Dat is geen probleem,” zegt ze. “Ik ben bij Himmos in een goede verstandhouding vertrokken. Maar goed ook, want het is een klein wereldje.”

Laurenz Verledens [{ssquf}]

Sabrina Linders (34).

Is: Directeur promotie- en projectontwikkeling bij Vooruitzicht.

Vrije tijd: Reizen.

“Ik stond met mijn twee voeten in het beton.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content