De vierde Belg

CHRISTOPHER MIVIS "Wellicht heb ik nooit beter gespeeld dan nu." © GET

Volgend jaar doet misschien een vierde Belg mee aan de European Tour. De Limburger Christopher Mivis is bezig aan een sterk seizoen in de Challenge Tour, de wachtkamer van de elite. Hij staat voorlopig op de 21ste plaats en er staat dit jaar maar één toernooi meer op de kalender. Zet Mivis deze week een goed resultaat neer in Oman, dan kan hij volgend seizoen optrekken met Thomas Pieters, Nicolas Colsaerts en Thomas Detry. De eerste vijftien spelers in de rangschikking van de Challenge Tour promoveren naar de European Tour.

Christopher Mivis viert op 8 november zijn 29ste verjaardag. Hij is afkomstig van Sint-Truiden en werd opgeleid door coach Bart Bollen op de Millennium Golf in Paal. In 2012 stapte hij over naar de profs en hij bleef daar langzaam maar zeker progressie maken. Dit jaar finishte hij geregeld in de top tien van de Challenge Tour. Op de Open van Praag, waar hij tweede werd, leek hij lang in de running voor de overwinning. Vorige week werd hij nog vierde in een toernooi in de Verenigde Arabische Emiraten. “Wellicht heb ik nooit beter gespeeld dan nu”, zegt Mivis. “Ik heb zelfvertrouwen en blijf heel rustig. Mijn spel is zeer degelijk op alle niveaus. Dat alles zorgt ervoor dat ik goed presteer.”

De Challenge Tour is geen gemakkelijk toernooi. Het prijzengeld is er niet vergelijkbaar met wat te verdienen valt in de European Tour. Dankzij de uitnodigingen van de Belgische golffederatie speelt hij al meer dan vijf jaar in de Challenge Tour. Dat nomadenleven is nog altijd naar zijn zin. “Het is niet gemakkelijk, maar je zult me niet horen klagen”, zegt Mivis. “Ik heb van mijn passie mijn vak kunnen maken. En ik heb het erg naar mijn zin.”

Door de steun van trouwe sponsors kon Christopher Mivis dit seizoen ook zonder financiële druk spelen. Vorige winter kon hij zelfs een lange voorbereidingsstage volgen in Zuid-Afrika, waar zijn ouders wonen. Zo kan hij zich perfect concentreren op het golf en uitstekende prestaties neerzetten. Die hebben hem nu dicht bij zijn doel gebracht. In de NBO Golf Classic van Oman, een van de best betalende toernooien in de Challenge Tour, komen de beste 45 spelers van de categorie aan de afslag. Als Mivis in de top vijf kan finishen, promoveert hij naar de European Tour. Afhankelijk van de resultaten van zijn concurrenten is de promotie zelfs mogelijk als Mivis buiten de top vijf finisht.

Miguel Tasso

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content