De verzorgingsproducten van de sterren

De Française Anne Sémonin verzorgt met haar schoonheids-producten het gelaat van sterren en groot-industriëlen. Haar productlijn is sinds kort ook in ons land verkrijgbaar.

www.parfuma.com.

A nneSémonin staat bekend als een goeroe op het vlak van huidverzorging. De Française heeft contracten met grote gerenommeerde hotels zoals Claridge in Londen, Plaza in New York en Bristol in Parijs. In ons land wordt haar productlijn sinds kort op drie plaatsen verdeeld: in Brussel, Wijnegem en Antwerpen.

Anne Sémonin gaat uiterst selectief te werk bij de keuze van de distributiekanalen voor haar producten. Maar nog kritischer is de Française als het gaat over het gebruik ervan. In België mag voorlopig alleen Parfuma met haar productlijn werken.

Huidverzorging is maatwerk

Wat maakt de producten van Anne Sémonin zo speciaal? Het is altijd moeilijk na te gaan wie de absolute primeur had, maar Sémonin was in ieder geval één van de eersten die in de sector van de aromatherapie aan de slag gingen met een combinatie van sporenelementen en etherische oliën. Het belangrijkste principe achter haar producten is evenwel de resolute keuze voor maatwerk. De basisproducten, algen en plant- en zee-extracten, kunt u laten mengen met een product dat het beste bij uw huid past. Daarbij moet u rekening houden met uw leeftijd, uw levensstijl en het klimaat waarin u woont. Een correcte diagnose inzake hydratatie, teint, gevoeligheid van de huid, stevigheid van de opperhuid enzovoort is dus uitermate belangrijk.

Uit ecologische overwegingen is de verpakking van de producten zeer elementair gehouden: geen afzonderlijke verpakkingen en gebruiksaanwijzingen, maar transparante flacons met daarop alle gebruiksvoorschriften. Ieder product is getest en goedgekeurd door controleorganismen waaronder de Amerikaanse FoodandDrugAdministration.

Misschien nog een sterker argument is dat sterren zoals Juliette Bino che, BruceWillis, IsabelleAdjani en HarrisonFord op het referentielijstje staan van Sémonin.

Een papje tegen jetlag

Nieuw in het aanbod van Anne Sémonin is de BusinessClass, een behandeling die de effecten van een jetlag vermindert. Anne Sémonin heeft de behandeling speciaal ontwikkeld voor mannen, maar vrouwen blijken er net zo dol op te zijn. Het is dan ook een echt vertroetelproduct.

We probeerden het uit bij Parfuma in Antwerpen. Eerst maakt de schoonheidsspecialiste een smeuïg papje klaar, ze brengt dit aan op een klapstoel en dekt alles af met een smetteloos gaas om de huid van de naakte rug te beschermen. Vervolgens mochten we gaan zitten. Onder invloed van de lichaamswarmte begint deze geavanceerde modder belletjes te produceren die op de huid ontploffen. Het vreemde is dat, ook al is het principe gebaseerd op de reactie van de emulsie op de lichaamswarmte, je echt een sensatie van prikkelende frisheid krijgt. En terwijl het papje zijn werk doet, kunt u nog een andere behandeling, bijvoorbeeld een voetmassage, laten uitvoeren. Een aanrader.

Serge Vanmaercke

Op het referentielijstje van Anne Sémonin staan sterren als Juliette Binoche, Bruce Willis, Isabelle Adjani en Harrison Ford.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content