‘De tijd dat hr-groepen één dienst aanboden, is voorbij’

Ann Cattelain (55)

WIE

Ann Cattelain (55)

IS

CEO van Federgon, de federatie van uitzendbedrijven en hr-dienstverleners

WAS

Ann Cattelain behaalde een master in de rechten aan de KU Leuven en startte haar carrière in de verzekeringssector. Ze was er tien jaar actief. “Ik heb die sector verlaten omdat de bankverzekeringen toen aan een sterke opgang bezig waren. Dat trok me minder aan”, zegt ze. “Ik wilde iets helemaal anders doen. Het werd de hr-wereld.” In 1997 ging Cattelain aan de slag bij Federgon als legal advisor. In 2005 werd ze er legal director. “Aanvankelijk behartigden we enkel de belangen van de uitzendbedrijven, ondertussen zijn dat alle hr-dienstverleners. We hebben leden die gespecialiseerd zijn in werving en selectie, outplacement, projectsourcing en interim-management. Er zijn er ook die verschillende diensten aanbieden. De tijd dat hr-groepen één dienst aanboden, is stilaan voorbij. Federgon telt al 600 leden.”

Ann Cattelain (55)
Ann Cattelain (55)

WIL

Ann Cattelain volgt Herwig Muyldermans op. Hij leidde Federgon sinds 1990. Hij zette mee zijn schouders onder de uitzendsector en zorgde ervoor dat de hr-dienstverleners een belangrijke stem kregen in het arbeidsmarktdebat. In 2004 stond Muyldermans mee aan de wieg van de dienstencheques. “We bouwen voort op het werk van Herwig”, zegt Cattelain.

“Als CEO wil ik Federgon het digitale tijdperk inloodsen aan de hand van nieuwe strategische prioriteiten. Het is mijn ambitie dé referentie te worden voor alles wat over de arbeidsmarkt en hr gaat. De hr-dienstverleners zijn een essentiële schakel voor onze arbeidsmarkt.” De bedoeling is extra platformen op te richten rond thema’s zoals hr-tech, wellbeing en loopbaanbegeleiding, die de basis vormen voor de beleidsadviezen van Federgon.

VRIJE TIJD

Reizen (vaak in eigen land) joggen, golf, fietsen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content