‘De stem van de sector luider doen klinken’

WIE

Pieter Van Bastelaere (42)

WORDT

CEO van de Belgische Federatie van Autocar en Autobusondernemers (FBAA)

WAS

“Ik ben econoom van opleiding en startte mijn professionele loopbaan als consultant bij KPMG en Accenture. In een volgende fase stapte ik over naar de wereld van de werkgeversfederaties. Bij Comeos spitste ik me onder meer toe op e-commerce. Vervolgens ging ik aan de slag bij de mobiliteitsorganisatie Traxio, het vroegere Federauto. Aanvankelijk als director Flanders, waarbij ik ook het departement public affairs leidde. Daarna groeide ik door en was ik ook een jaar CEO. Het gros van de tijd combineerde ik dat alles met het woordvoerderschap.”

WIL

“Onze organisatie vertegenwoordigt maar liefst 88 procent van de sector. Zo kun je wegen op het beleid en de stem van onze sector laten horen. Ik kom in een bijzonder sterk ontwikkelde omgeving terecht, met het patronaat onder de FBAA-vlag, de voortreffelijke samenwerking met de sociale partners in het Sociaal Fonds en dergelijke meer. Een prioriteit wordt het vinden van personeel, want de baan van bus- en autocarchauffeur en autobusmecanicien is officieel erkend als knelpuntberoep. Een leuk en nieuw aspect aan deze baan is het beheren van ons gebouw in Brussel. We moeten snel werk maken van het installeren van zonnepanelen en elektrische laadpunten, zodat we het goede voorbeeld kunnen geven inzake de vergroening, die ook op onze sector een serieuze financiële impact zal hebben.”

VRIJE TIJD

“Vooral mijn gezin, maar ook lokaal engagement in onder meer de ouderraad. Ik ben erevoorzitter van de Gezinsraad en voorzitter van het Lokaal Overleg Kinderopvang. Ik was ook vrijwilliger in een vaccinatiecentrum.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content