‘De recepten voor de relance liggen al op tafel’

WIE

Bart Steukers (58)

IS

CEO van de technologiefederatie Agoria

WAS

Bart Steukers, die een diploma handelsingenieur en een MBA op zak heeft, werkt sinds 2016 als directeur Context van Agoria. Hij zette de koers uit voor de activiteiten van Agoria in de digitale en de maakindustrie, gaf mee vorm aan het studiecentrum en coördineerde de belangenbehartiging. Daarvoor werkte hij elf jaar bij Unisys, waar hij opklom tot general manager Continental Europe, en achttien jaar bij IBM als public sector executive voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Daarnaast was Steukers een tijdlang businessangel.

“De grote affiniteit met de technologiesector en zijn betrokkenheid bij Agoria waren belangrijke redenen voor de raad van bestuur om hem te benoemen”, zegt zijn voorganger Marc Lambotte, die met pensioen gaat. “Hij heeft ook Be The Change, ons project rond de toekomst van de arbeidsmarkt, succesvol uitgebouwd. Dankzij dat project liggen de recepten voor de relance van de arbeidsmarkt al op tafel. We weten perfect welke banen tegen 2030 verdwijnen, welke erbij komen en wie zich het best bij- of omschoolt.”

WIL

Bart Steukers leidt de federatie van een gevarieerde sector. “Hier komt mijn interesse voor start-ups, het klimaat en de arbeidsmarkt samen. De vraag naar hooggekwalificeerde profielen neemt een hoge vlucht, maar we moeten ook veel inactieve mensen naar werk leiden. Daar komt de coronacrisis nog eens bovenop.”

“Bij sommige leden is telewerk geen enkel probleem, voor maakbedrijven is het soms een moeilijk evenwicht zoeken. Aan bedrijven waar telewerk niet volledig mogelijk is, bieden we een gratis scan aan, de Covid Industry Risk Scan”, legt Steukers uit. “Daarmee test je of je coronaproof werkt. Zo’n 400 technologiebedrijven gebruikten die scan al.”

VRIJE TIJD

Lopen, onder meer marathons.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content