De politiek staat even op een laag pitje

Na een bijzonder drukke carrière bij diverse bedrijven (en in de politiek), heeft Erik Notermans nu de handen vrij om zijn eigen bedrijf te leiden.

Erik Notermans (42) is de oprichter en managing director van SeBuCon, een bedrijf actief in de distributie van producten voor internet- en netwerkbeveiliging. Zijn carrière heeft af en toe vreemde kronkels genomen. Van opleiding licentiaat in de Politieke Wetenschappen (VUB), leek hij voorbestemd voor een politieke carrière. In het Limburgse As heeft hij ook zijn sporen in de (lokale) politiek nagelaten. “Ik heb 18 jaar in de gemeenteraad gezeten, als verkozene van Voluit, de lijst van de burgemeester. Ik ben OCMW-voorzitter geweest en schepen. Momenteel zit ik niet meer in de gemeenteraad wegens te drukke beroepsbezigheden. De politieke microbe blijft echter jeuken.”

Aanvankelijk was Notermans aan de slag als economisch raadgever voor de Vlaamse minister van Openbare Werken en Verkeer, later als projectmanager voor de Europese programma’s van de Stichting Euregio Maas-Rijn. In 1998 stapte hij over naar de privé, waar hij accountmanager Government en vervolgens partner-manager Centraal- en Oost-Europa bij Ubizen werd. “Een schitterende periode. Ik spreek dan over de pioniersjaren van wat toen nog Netvision heette.” Vervolgens werd hij COO bij Cosyco IT Solutions, een bedrijf dat eigendom was van een Belg die in de VS woonde. “Cosyco had een Belgische vestiging in Vilvoorde en een Nederlandse in Eindhoven. Bij de Nederlandse vestiging heb ik een reorganisatie doorgevoerd.”

In 2004 werd Notermans regionaal directeur Benelux bij BorderWare, gespecialiseerd in de beveiliging van e-mails en voice-over-IP. Afspraak was dat hij maar kort bij BorderWare zou blijven, maar uiteindelijk duurde zijn verblijf langer dan verwacht. “Ik had inmiddels SeBuCon al in de steigers staan, maar mijn eigen geesteskind heeft noodgedwongen enkele jaren een slapend bestaan moeten leiden. Nu heb ik volledig de handen vrij om de groei van SeBuCon in een hogere versnelling te brengen.”

SeBuCon is een distributeur van IT-producten en -diensten in de Benelux. Het bedrijf uit Genk concentreert zich vooral op beveiliging. “We zijn begin 2007 echt van start gegaan en werken nu met vier mensen. Dat moeten er voor het einde van dit jaar een tiental zijn. Het probleem blijft echter om de juiste mensen aan te trekken. Daar ligt momenteel onze belangrijkste opdracht weggelegd.”

ERIK NOTERMANS (SEBUCON)

JST

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content