De passie blijft, het resultaat blijft uit

Didier de Vooght blijft de golfdemonen met passie bestrijden.

Het is al van 2002 geleden dat Didier de Vooght (31) nog eens een hoogstandje liet zien. Hij won toen de Fortis Bank Challenge Open in Nederland. Hij herinnert het zich nog goed, want in datzelfde jaar trouwde hij. Intussen draaide hij al twee keer mee in de Europese Tour, maar een echte plaats kon hij daar nooit afdwingen.

“Ik werd 101ste in de orde van verdienste van de Challenge Tour,” zucht hij. “Het slechtste resultaat in mijn carrière. 2004 was dan ook verreweg het moeilijkste seizoen dat ik ooit beleefde. Ik kon nooit regelmaat in mijn prestaties leggen,” zei De Vooght, die begin december ging herbronnen op Mauritius en er de Belle Mare Plage Open speelde. “Mijn putting is niet denderend en ook mijn lange spel kan beter. Ik had nochtans niets veranderd aan mijn manier van spelen.”

Hoewel hij samenwerkte met Michel Vanmeerbeek, wendde De Vooght zich tot de Engelsman Peter Cowan. “Hij zette me een beetje op het juiste spoor, hij gaf me tips en zo. Zo kweekte ik opnieuw wat vertrouwen.” Toch slaagde De Vooght er op Belle Mare Plage niet in om beter dan 41ste te eindigen. Voor hem een aanleiding om zich eens over zijn materieel te buigen. Vooral nieuwe putters ging hij testen.

Eigenlijk benadert De Vooght zijn sport nog altijd op een agressieve en tegelijk naïeve manier. Tijdens zijn verblijf op Mauritius stond hij iedere dag op de golfbaan, zelfs tijdens zijn weekje vakantie na het toernooi. Dan stond hij op om vijf uur en werkte hij achttien holes af samen met zijn kompaan Arnaud Langenaeken. De rest van de dag werd dan ingevuld met zeilen en tennis. En toen de terugreis naderde, begon hij al uit te kijken naar de Winter Cup op het terrein van de Royal Antwerp. “Het slechte weer in België schrikt me niet af. Zolang het terrein open is, speel ik.”

Met zoveel passie voor zijn sport is het normaal dat De Vooght de toekomst met optimisme tegemoet blijft zien. Hij overtuigde zijn sponsors (Mexxsport, 3AD, Peugeot en de Royal Antwerp) dan ook om hem te blijven steunen. Eind november 2004 nam hij deel aan de eerste wedstrijd van de Challenge 2005, de Open van Mexico. Hij werd er 47ste, want hij sloeg drie keer een 76. Helemaal in de lijn van wat hij in 2004 liet zien.

In februari begint het seizoen opnieuw voor De Vooght, met behoorlijk wat winterse trainingen. Waarom nam hij geen volledige maand vakantie, zoals veel spelers doen om fris aan de start van het nieuwe seizoen te komen? “In België kunnen we ons dat niet permitteren. Om te beginnen zijn er de sponsors. Als je twee weken thuis blijft, denkt heel België dat je een punt achter je carrière hebt gezet. Bovendien speel ik heel graag golf.”

John Baete

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content