DE OPVOLGERS

RUIMTE VOOR DERDEN ?

Freddy en Annemie Verschetse (beiden 48 jaar) hebben vier dochters, waarvan er drie reeds bij Konvert werken. Ook de twee schoonzonen zijn aan de slag in de familiale groep.

Sofie (25j.). Is uitzendconsulente in het specialisatiekantoor voor bedienden en kaders in Kortrijk.

Stefanie (23j.). Uitzendconsulente in het kantoor voor arbeiders in Kortrijk.

Silvie (21j.). Receptioniste Konvert Service. “Het oog en oor van Konvert.”

Siska (16j.). Studeert toerisme aan de Brugse Spermalie-school.

Lode Verhelst (26j.). Echtgenoot van Sofie. Hij is office manager in Waregem.

Frank Van De Marlière (27j.). Echtgenoot van Stefanie. Doet mee de marketing van Konvert Interim en leidt het pr-bureau Pas.

“De kinderen moeten hun sporen verdienen,” zegt Annemie Vervaeke. “Ze moeten op het terrein leren wat belangrijk is voor het bedrijf : service, omgang met klanten en medewerkers. Pas dan kunnen ze doorgroeien.”

“We zorgen voor de overgang naar de kinderen toe. Wij zijn de brug,” vervolgt Annemie Vervaeke. “Nog vijf à tien jaar en dan kunnen we de fakkel doorgeven. We willen de sterke punten van een familiaal bedrijf behouden en van daaruit onze strategie opbouwen. Problemen stellen zich steeds bij de opvolging. Bij mijn ouders zijn de bedrijven verdeeld geworden en iedereen kon autonoom verder werken. Je moet natuurlijk ook naar de wensen en de capaciteiten van de kinderen kijken. Je mag het bedrijf niet laten kapotgaan aan de familiale problematiek. We kennen de sterke en zwakke punten van onze dochters en schoonzoons. Het zit erin. Maar de vraag is wie wat zal doen. We zullen ook kritisch zijn. Nu kunnen we nog rationeel beslissen. Hiervoor laten we ons omringen door mensen die ons begeleiden, dit mag niet emotioneel worden. De bedrijfs- en familiale belangen moeten gelijklopen.”

Maar is er door die stevige familiale aanwezigheid ruimte genoeg voor niet-familieleden om door te groeien ? In West-Vlaamse kringen wordt wel eens gezegd dat Konvert het moeilijk heeft om goede krachten aan zich te binden. En dat ze vanwege een gebrek aan perspectieven elders gaan. Freddy Verschetse steigert : “In de groep werken er een 80-tal mensen met minimum A1 of universitair niveau. We hebben steeds vooral jonge medewerkers aangetrokken en kansen geboden. Voor 95 % van de medewerkers is de Konvert-groep de eerste tewerkstelling. Samen met de groep kunnen ze meegroeien. In elk bedrijf hebben we enkele verantwoordelijke medewerkers. Dat zijn onze steunpilaren en ook de toekomstige beleidsmedewerkers van onze kinderen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content