De Noteling

Dineren aan de zakenboulevard

van Aartselaar.

Aan de buitenzijde heeft restaurant De Noteling weinig te vertellen. Maar zodra u aan een tafeltje plaatsneemt, voelt u zich snel thuis.

De Noteling heette tot twee jaar geleden Alta-Mira Stonegrill. Het restaurant bestond zeventien jaar in die hoedanigheid en in die tijd verrees aan de Boomsesteenweg de ene showroom na de andere. In dit stukje Amerika in Vlaanderen valt de romantische villa met rieten dak op .

Piet Degroote is een kok met ervaring: hij liep beroepsschool in Koksijde, werkte in binnen- en buitenland – onder meer in de Antwerpse Sir Anthony Van Dyck en Greens, waar hij chef-kok was. Piet Degroote wilde op eigen benen staan en nam twee jaar geleden Alta-Mira over en veranderde de naam in De Noteling. Het Vlaamse woonkamerinterieur maakte plaats voor een heldere en elegante, landelijke inrichting.

Wat bleef, zijn de gerechten van de steengrill, want daar komen nog heel wat oude klanten voor. Zo’n gerecht is makkelijk verdiend, maar toch kookt de kok liever zelf. Daarom vulde Piet Degroote het repertoire aan met eigen bereidingen en speelse suggesties. Om het de klant gemakkelijk te maken, bestaat de mogelijkheid om de gerechten naar wens aan te passen. Specialiteiten zijn: krokante geitenkaaskroket met oosterse specerijen (9 euro) en T-bone van Belgisch blauw-wit rund op de steengrill (46 euro voor twee personen). Tijdens de lunch stromen ondernemers uit de omgeving toe. Ze kiezen voor de zakenlunch (voor- en hoofdgerecht plus koffie voor 21 euro), het ‘menu De Noteling’ (voorgerecht van de chef, 4 vleessoorten en 3 scampi’s op de grill met koffie voor 29 euro) of eten ‘à la carte’. ‘s Avonds bezoeken vooral families het restaurant.

Wij kwamen ‘s avonds, parkeerden de auto voor de deur en werden door een praatgrage jongeman ontvangen. Wij kregen een tafeltje in de schaduw van een groot boeket verwelkte bloemen en hadden last van de slechte geuren. Wij misten de zorgzame hand van een vrouw in huis! De keuze van de voorgerechten viel op twee bereidingen: gemengde salade met krokant gebakken scampi en een frisse en lekkere currydressing (11 euro) en op glazen bord geserveerde garnaalkroketten (keurig en smakelijk, maar niet helemaal volgens de regels bereid), opgediend met strepen stroop van aceto balsamico en garnaalsalade (9 euro). Hoofdgerechten waren: het met zorg gebakken malse vlees van gelakte eendenborst met rijpe perzik en beetgaar gekookte peulen, sprietasperges en stro-aardappelen en een zoetzure vleessaus (20 euro) en het blanke vlees van verse zeeduivel met parfum van rozemarijn en in room gestoofde reepjes prei, aardappelpuree en wittewijnsaus (22 euro). Van onder de kurk kwam een Trentham Estate Shiraz, Big Rivers, een lekkere, sappige raswijn voor liefhebbers (27 euro).

Wij ervoeren de producten op onze borden verser dan de bloemen, vonden de bereidingen smakelijk en gingen tevreden buiten.

Pieter van Doveren

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content