De musicoloog stapt in de bewaking

Cultuurmanager Dries Sel ruilt na zestien jaar de wereld van symfonieën, galaconcerten en kostencontrole van de maestro’s voor een directiefunctie bij Securis, waar hij verantwoordelijk wordt voor verkoop en marketing.

“Ik had na mijn abrupte vertrek bij het Vlaams Radio Orkest interessante aanbiedingen in de cultuurbranche, maar wilde een totaal nieuwe activiteit,” zegt Dries Sel. “Door een oriënteringsgesprek met Marc Pissens, CEO van Securis Benelux en groepsverantwoordelijke Airport Security bij Securitas AB, bleek een opdracht bij de beveiliging van mensen, luchthavens en bedrijven een boeiende maatschappelijke uitdaging te zijn.”

Dries Sel studeerde musicologie aan de universiteiten van Leuven en Keulen en management aan de Ehsal in Brussel. Het Nieuw Belgisch Kamerorkest was zijn eerste werkplek, nadien volgde hij gedurende tien jaar het wel en wee van I Fiamminghi, een orkest dat hij mee uitbouwde tot een internationale nichespeler in de oude en later de hedendaagse muziek. Vervolgens leidde hij het Vlaams Radio Orkest (VRO) en het Vlaams Radio Koor: van 1998 tot in het voorjaar van 2003 was hij intendant van het VRO. “Het baanbrekende fusieplan tussen het VRO en de Beethoven Academie dat ik wilde realiseren, kwam wellicht te vroeg voor Vlaanderen,” blikt hij terug.

In zijn nieuwe functie als sales- en marketingdirecteur bij Securis moet hij zorgen voor de stroomlijning van de verkooporganisatie, de coördinatie van de marketing en de interne en externe communicatie. Securis heeft 3880 mensen in België voor persoonsbewaking (Securis), luchthavenbeveiliging ( Securair) en training ( Airport Security Training Center). Dries Sel: “Wij waken over de veiligheid van duizenden grote en kleine bedrijven en organisaties en streven langetermijnrelaties na.”

In zijn nieuwe functie wordt hij ook verantwoordelijk voor de sponsoring. Hij zit nu bij de gevers en niet langer bij de ontvangers van privé-geld voor kunst, sport en humanitaire acties. F.C.

Dries Sel (38).

Was: intendant van het Vlaams Radio Orkest.

Wordt: directeur sales & marketing bij Securis.

Vrije tijd: reizen, waterski en squash, literatuur en muziek.

“Het fusieplan tussen het Vlaams Radio Orkest en de Beethoven Academie kwam wellicht te vroeg voor Vlaanderen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content