De moeizame terugkeer van tiger woods

TIGER WOODS "Ik moet vooral veel geduld hebben." © GET

Vorige week kwam Tiger Woods aan de afslag in San Diego. Het was zijn eerste officiële toernooi in de PGA Tour sinds meer dan anderhalf jaar. De 41-jarige Amerikaan liet zien dat hij zich keihard inspant om terug te keren, maar slaagde er niet in verder dan de cut te raken. “Natuurlijk ben ik ontgoocheld”, zei de voormalige nummer één van de wereld na afloop. “Maar tegelijk ben ik me er heel goed van bewust dat ik veel tijd nodig zal hebben om opnieuw op het hoogste niveau te raken. Ik moet dus vooral veel geduld hebben.”

Woods zei het naast het indrukwekkende parcours van Torrey Pines, waar hij altijd graag speelde en al acht keer won, onder andere de US Open. Kort daarvoor had hij twee middelmatige scores laten optekenen, 76 en 72, waarmee hij niet voorbij de cut raakte. De Amerikaan bereikte maar de helft van de keren de fairways en 55 procent in regulatie naar de green. Maar een echt goede dynamiek haalde hij nooit. “Het was behoorlijk frustrerend”, zei hij nog. “Maar niet alles was verkeerd. Mijn indruk was zelfs goed: het voelt alsof ik almaar beter speel. Mijn korte spel zat goed, en ik had vooral geen enkele fysieke klacht. Mijn rug deed het uitstekend. Dat is bemoedigend voor de toekomst.”

Woods is heel ambitieus. Hij zegt het niet met evenveel woorden, maar hij blikt al vooruit naar de Masters van Augusta die begin april wordt gespeeld. Daar wil hij opnieuw schitteren. “Ik ben na al die fysieke ellende opnieuw beginnen te golfen omdat ik wil winnen. Alleen maar winnen.”

Omdat de televisiezenders ook iets wilden, speelde Woods zijn eerste twee ronden in Torrey Pines samen met Jason Day en Dustin Johnson, respectievelijk de eerste en de derde in de wereld. Op geen enkel moment maakte Woods zich belachelijk. Integendeel, voor sommige drives kreeg hij zelfs een bewonderende blik van Dustin Johnson. Alleen kon Woods in het lange spel geen regelmaat laten zien. De eerste dag vlogen zijn afslagen haast systematisch naar rechts en bereikte hij maar vier keer de fairway. De machine is dus nog niet perfect afgesteld. “Hij sloeg een paar mooie ballen”, vond oud-kampioen Nick Faldo, die bekend is om zijn kritische oordeel. “Maar daarna zag ik veel slordigheden. Je ziet dat hij nog op zoek is, nog niet zijn volste zelfvertrouwen heeft. Maar hij is op de goede weg.”

MIGUEL TASSO

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content