DE MEUBELEN REIZEN MEE

Weldra gaan de beurzen weer van start: jaarbeurzen, vakbeurzen, eindejaarsbeurzen. Het Londerzeelse Van Os-Sonnevelt zorgt voor het meubilair en de aankleding van de standen.

Ossen zijn alomtegenwoordig bij de bvba Van Os-Sonnevelt in Londerzeel: als kunstobject, als beeld, en op de affiche. “Mijn naam vormt een onderdeel van onze marketingstrategie,” verklaart zaakvoerder Gerard Van Os meteen. “We leveren voornamelijk meubels en tapijttegels aan beurzen. In tegenstelling tot standenbouwers die mee sleutelen aan de marketingmix, hebben wij een louter functioneel en emotieloos product. Vandaar de acties rond onze naam.”

Naambekendheid heeft Van Os binnen de sector alvast verworven. Het bedrijf levert naar eigen zeggen materiaal aan 85% van de beurzen die in België worden georganiseerd. Met vooraan op de lijst: de Hallen van Kortrijk, het Bouwcentrum in Antwerpen, Flanders Expo in Gent, de Heizel in Brussel. “We zijn trouwe toeleveranciers,” zegt de zaakvoerder. “We verhuren geen meubels, maar verplaatsen ze in de tijd. We doen zowel de installatie als de afbraak, en zorgen eveneens voor de opruiming van alle afval.”

De term meubilair dekt een breed gamma: van tafels, stoelen, barkrukken, tot koelkasten, kleerhangers of koffiezetapparaten. Alle materiaal wordt in het magazijn in Londerzeel gecentraliseerd en opgeslagen. In deze bij uitstek flexibele sector moet de firma vaak op het laatste moment nog enkele stoelen bezorgen. De levertermijnen worden dus strikt opgevolgd. Van Os-Sonnevelt werkt daarom niet met uitzendkrachten. Dat dikt weliswaar het prijskaartje aan, weet Gerard Van Os. Van de 26 werknemers zijn er tien dames voltijds bezig met het reinigen van het meubilair. Nog eens een duo werknemers herstelt beschadigde goederen. Zegt Gerard Van Os: “Onze meubels roteren tot twintig keer per jaar. De eisen voor ons meubilair zijn totaal anders dan die voor particulieren. De helft van het meubilair is speciaal voor ons ontwikkeld. Van bij de ontwikkelingsfase wordt meteen aan een speciaal transportsysteem gesleuteld.”

De 200 beurzen die Van Os-Sonnevelt jaarlijks verzorgt, leverden in 1997 een omzet op van 100 miljoen voor het 100% familiale bedrijf. Het zusterbedrijf in het Nederlandse ‘s Hertogenbosch haalt eenzelfde omzet. Vader Gerard Van Os startte 45 jaar geleden het gelijknamige bedrijf. Zoon Peter leidt vandaag het bedrijf in Nederland, waar het accent voornamelijk ligt op de verhuur van tapijttegels voor beurzen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content