De man die software recycleert

De generatiewissel bij het Turnhoutse softwarehuis L.D. Consulting verloopt rimpelloos. Op dezelfde manier wil Werner Dierckx software laten evolueren.

Softwarehuizen staan vandaag in de rij om Microsoft Navision Solution Center te mogen worden, nu Microsoft zich op de pakketten voor geïntegreerd bedrijfsbeheer heeft gestort. Niet zo L.D. Consulting in Turnhout, dat een trouwe IBM-partner blijft. “Drie jaar geleden deden we evenmin met de e-businessmode mee,” zegt Werner Dierckx (37), die enkele maanden geleden zijn vader Ludo (65) als algemeen directeur opvolgde.

Werner Dierckx ziet meer in recyclage van software dan in vervanging. Een optiek die mooi aansluit bij de specialiteit van L.D. Consulting, dat vorig jaar een brutomarge van ruim 2 miljoen euro realiseerde. Vader Ludo Dierckx had er een carrière als IT-manager bij Metallo Chimique (non-ferrorecyclage) op zitten toen hij in 1992 met L.D. Consulting begon. En zoon Werner werkte negen jaar lang, tot de overname door het Franse Sita, als IT-manager van afvalverwerker en milieugroep Watco. L.D. Consulting nam daarna de informatica van Watco in een outsourcingdeal over. Wat ooit vooral een verhuurder van IT-personeel was, werd de jongste drie jaar een echte oplossingenbouwer, gericht op bedrijven uit de milieu- en industriële dienstenbranche.

“We hebben enorm geïnvesteerd in nieuwe technologie. Zonder vreemd kapitaal. Dat woog op de resultaten,” geeft Dierckx toe, maar L.D. Consulting – nu een 40-tal werknemers sterk – is rendabel gebleven en versterkt zich commercieel. “Nu werken we al voor de Benelux-markt en indien mogelijk gaan we breder.” Een AS/400-beurs vorig jaar leverde overeenkomsten op met de Amerikanen Linoma Software en Pluta Brothers Design Inc.

L.D. Consulting ontwikkelde een windowing-interface voor de AS/400 (nu iSeries)-servers van IBM. “Investeringen in informatica zijn alleen rendabel als je ze acht à negen jaar kan blijven gebruiken,” zegt Werner Dierckx, met een schuine blik naar de pakkettenverkopers die alle belang hebben bij radicale ingrepen. “Het zal een harde strijd worden. Maar wij zitten met een heel sterk aanbod,” onderstreept de Beersenaar.

B.L. [{ssquf}]

Werner Dierckx (37).

Is: algemeen directeur van L.D. Consulting NV.

Hobby’s: kranten lezen, squash.

“We hebben enorm geïnvesteerd in nieuwe technologie. Zonder vreemd kapitaal. Dat woog op de resultaten.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content