De man die internet nog populairder moet maken

Carl Alloin neemt nog wat meer hooi op zijn vork. Behalve verkoopdirecteur voor particuliere klanten bij internetprovider Scarlet wordt hij nu ook voorzitter van de sectorvereniging ISPA.

Alloin volgt Jean-Philippe Schepens ( Cable & Wireless) op, die de sector verliet voor een job op het kabinet van staatssecretaris Vincent Van Quickenborne ( VLD) en zijn positie bij ISPA ter beschikking stelde. De Internet Service Providers Association werd in 1997 opgericht en vertegenwoordigt de aanbieders van internettoegang in ons land. “We willen de beleidsmakers meer voeling doen krijgen met onze sector, want hun voorstellen en ideeën zijn zelden onderbouwd door een grondige kennis van de internetbranche,” aldus de nieuwe voorzitter.

Daarnaast willen de ISPA-leden de krachten bundelen om een aantal problemen in de sector gezamenlijk aan te pakken. “Momenteel proberen we iets te doen aan het groeiende probleem van ongewenste reclamemails. Maar we zetten ons bijvoorbeeld ook in voor de verdere groei van het aantal breedbandaansluitingen.”

Nadat hij afstudeerde als burgerlijk ingenieur ging Alloin aan de slag bij Alcatel. “Ik kwam er midden in de research naar ADSL terecht, een systeem dat aanvankelijk bedoeld was voor het transport van televisiebeelden. Uiteindelijk werd het een breedband internetkanaal en mocht ik meehelpen aan de commercialisering.” Het was een jobwissel die duidelijk in de smaak viel: in 1997 trok Alloin naar internetprovider EUNet Belgium, waar hij zich op sales & marketing toelegde. “Mijn technische achtergrond komt nog altijd goed van pas, maar ik heb bij Alcatel begrepen dat ik liever met zakendoen dan met technologie bezig ben.”

EUNet Belgium werd later een onderdeel van het Nederlandse KPN, en Alloin kwam na interne verschuivingen bij Planet Internet terecht. Het laatste stukje in de carrièrepuzzel werd eind vorig jaar gelegd, toen KPN Planet Internet in de etalage zette en Scarlet toehapte. “Scarlet heeft een vliegende start genomen, maar moet nog heel hard aan de weg timmeren. Zeker omdat we bijvoorbeeld naast internetaansluitingen ook meer telefonieproducten willen gaan verkopen,” zegt Alloin. “Gelukkig is het voorzitterschap van ISPA geen fulltime job.”

Carl Alloin (33).

Is: directeur consumentenmarkt

bij Scarlet.

Wordt ook: voorzitter van ISPA

(Internet Service Providers

Association).

Vrije tijd: familie, volleybal,

restaurantbezoek.

R.C.

“Beleidsmakers hebben zelden een grondige kennis van de internetsector.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content