De Limburg GC: zoals Racing Genk

De Belgische kampioen kwam uit in een competitie met Champions League-allures.

competitie met Champions League-allures.

De heren van de Limburg GC deden het goed in de zesde editie van de Albacom Trophy, het Europese kampioenschap voor clubs dat op het parcours van de Parco de Medici werd gespeeld. Ze eindigden veertiende op 34 deelnemers.

De Parco de Medici is een moeilijke par 71, een lang parcours met uiterst kleine greens. De formule van dit kampioenschap is bekend: drie spelers per club en de beste twee resultaten per dag in Stroke Play die worden verrekend, vier dagen lang. De Limburgers gingen er naartoe met dertien mensen: officials, begeleiders, caddies en drie spelers. Jonathan Horsman (een Nederlander met Brits bloed, handicap +0,5) en de Belg Pasquale Di Marco (+0,4) zijn pas twintig, Bruno Steensels (+0,2) is een kwarteeuw ouder dan zijn teamgenoten. Horsman zou binnenkort deel kunnen uitmaken van het Nederlandse amateursteam, terwijl Steensels Mid Amateur FRBG 2001-kampioen was. Minder indrukwekkende adelbrieven dan le Bordelais, de ploeg die het haalde met jonge amateurs die bij de Youths al sterk presteerden.

Het belette Horsman niet om de eerste dag een verbluffende 66 te slaan. En ook de daaropvolgende dagen speelde hij goed genoeg om in het officieuze individuele klassement op de vijfde plaats te eindigen. Zijn twee teamgenoten deden het helaas iets minder goed.

“Om op dit niveau sterk voor de dag te komen, moeten minstens twee van je drie spelers in grote doen zijn,” zegt Jan Hillen, de Limburgse kapitein. “Ik hoopte op een plaatsje in de toptien. Maar het moet gezegd dat we in Hasselt pas twee jaar bezig zijn met intensieve trainingen voor onze beste spelers. We hebben een vijftigtal singles handicaps (Hillen zelf is 3) en de resultaten beginnen te komen. Dit jaar klopten we de Waterloo GC met 6-1 in de interclubfinale. Maar schitteren in de Albacom Trophy, dat is een ander verhaal.”

Bij Limburg GC zijn ze goed georganiseerd. De club en sponsors betaalden de reis en het verblijf van negen begeleiders, terwijl de golffederatie de kosten voor de drie spelers en de kapitein voor haar rekening nam.

Racing Genk speelde de Champions League en wij de Albacom Trophy, zo kan je het zien,” lacht Hillen, die voor het zesde en laatste jaar kapitein van de ploeg is. “Ik speelde minder dan vroeger, maar ik ben tevreden met wat we verwezenlijkt hebben. En we zullen goed blijven presteren, want we hebben een honderdtal goede juniores die hard trainen. Jammer dat ze niet langer op hun trainer, Peter Ressel, kunnen rekenen, want de ex-voetballer prospecteert nu fulltime voor Anderlecht, z’n vroegere club.”

John Baete [{ssquf}]

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content