De laatste kans

De cryptomunten leven op, nu de G20 heeft beslist dat strenge regels niet nodig zijn. We zetten in op een herstel, maar houden nog wat cash achter de hand.

We hebben nog een maand vooraleer de Bitcoin Challenge afloopt. Sinds midden januari hebben we met lede ogen gekeken naar de instorting van de bitcoin. In twee maanden is de waarde gehalveerd van 12.000 naar 6000 euro. De munt sleepte alle andere virtuele munten in zijn val mee. We zitten op iets meer dan 30 procent verlies. Om onze inleg terug te verdienen, moeten we bijna 1400 euro terugwinnen. We troosten ons met de gedachte dat het nog erger had kunnen zijn als we vanaf de start van deze uitdaging de volledige 5000 euro die we ter beschikking kregen, hadden ingezet.

We kochten stukjes bitcoins tegen 11.000, 10.000 en 8500 euro per bitcoin. Daarna concentreerden ons op de herschikking van onze portefeuille met virtuele munten. We willen wachten tot de bitcoin onder de mijlpaal van 5000 euro zakt, vooraleer we onze laatste 1000 euro op het spel zetten. De G20-top in Buenos Aires doorkruiste onze plannen. Voor het eerst bogen de grote wereldmachten zich over de cryptomunten. De nervositeit in het cryptowereldje nam in de aanloop naar de top toe, maar toen kwamen de eerste geruststellende geluiden.

De cryptomunten vormen op dit moment geen risico voor de wereldwijde stabiliteit, zegt de Financiële Stabiliteitsraad (FSB) van de G20. Er is dus geen strenge regelgeving nodig om de handel in cryptomunten aan banden te leggen. Er volgde een ongewoon sterke heropleving. Sommige beleggers zien zelfs een trendbreuk en denken dat de koers nu alleen maar hoger kan gaan.

We staan voor een dilemma. Houden we vast aan ons plan om pas te kopen onder de drempel van 5000 euro per bitcoin, met het risico dat we de hausse volledig missen? Of springen we op de trein? We doen de peer in tweeën en investeren de helft van onze resterende centen, 500 euro. Als de koersen opveren, zal die 500 euro snel opbrengen. Zakken ze ineen, dan hebben we nog 500 euro om voor de eer een laatste rendabele investering te doen.

We spenderen uiteindelijk 300 euro, op het moment dat de bitcoin 7000 euro noteert. We kopen dus niet op een dieptepunt, maar het lijkt ons een redelijke prijs. We pikken ook wat ether op, voor 200 euro. De ether staat nu op 450 euro. We kochten in januari nog aan dubbel zoveel. Op hoop van zegen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content